Srebrenica

Mještani najavili prosvjed zbog blokiranog sela

Načelnik Srebrenice najavio da će u petak posjetiti stanovnike Luke kako bi se uvjerio u situaciju na terenu.
Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FUCZ / Snijegom zameteno selo Luka

Mještani sela Luka kod Srebrenice, koje je više od mjesec dana blokirano uslijed snježnih padalina, najavili su prosvjede zbog nemara lokalnih vlasti i neodržavanja cesta u zimskom razdoblju, objavio je BHRT.

Zbog novih snježnih padalina i nanosa, put za srebrenička sela Luka i Krušev Dol ponovno je neprohodan, a načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić potvrdio je da su strojevi na terenu i da rade na deblokadi ceste, objavila je u petak poslijepodne Fena.

''To su najkritičnija mjesta kada je u pitanju održavanje cesta. Na pojedinim mjestima nanosi snijega su veliki što otežava rad strojeva. Mi smo imali situaciju da u našoj općini sedam dana neprestano pada snijeg. Naša služba civilne zaštite svakodnevno komunicira s građanima i svakodnevno dobijamo izvještaje iz mjesnih zajednica. Nismo imali nijednu prijavu s terena da dođe medicinska služba ili da netko bude transportiran'', rekao je Feni Grujičić.

Ističe da će u petak posjetiti stanovnike Luke kako bi se uvjerio u situaciju na terenu.

''Mi smo sinoć poslali strojeve i mislim da će u petak i subotu biti završena ta priča i prohodan put. Naravno, ukoliko ne bude velikih padalina. Mi ćemo svakako biti u komunikaciji s tim ljudima i slati strojeve po potrebi'', kazao je Grujičić.

Kopirati
Drag cursor here to close