Konferencija

Kako trebaju surađivati ministarstvo obrane i mediji?

Regionalna konferencija "Mediji i obrana" završava u srijedu, panelom na kojem sudjeluju novinari iz BiH i zemalja regije.
Gospodarstvo / Flash | 15. 10. 2019. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš u utorak je otvorila dvodnevnu Regionalnu konferenciju "Mediji i obrana", koju Ured za odnose s javnošću MO BiH u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini i NATO stožerom u Sarajevu organizira u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Sudionici konferencije su predstavnici službi za odnose s javnošću iz ministarstava obrane Kraljevine Norveške, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, predstavnici NATO-a iz Bruxellesa, nevladinih organizacija u BiH, te predstavnici medija iz zemalja regije i Bosne i Hercegovine.

Cilj regionalne konferencije "Mediji i obrana" je međusobna razmjena iskustava i najboljih praksi suradnje obrambenog resora sa medijima, iznalaženje najboljih rješenja za unaprjeđenje regionalne suradnje u skladu sa suvremenim dostignućima kroz teme koje se tiču oblasti euroatlantskih integracija i odnosa s javnošću te medijske promocije vojnog poziva.

Foto: PR / Regionalna konferencija Mediji i obrana

Otvaranju konferencije su pored ministrice obrane BiH Marine Pendeš nazočili zapovjednica NATO stožera Sarajevo Marti J. Bissell, mađarski veleposlanik u BiH Nj.E. Krisztián Pósa, te predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, Parlamentarne skupštine BiH, EUFOR-a i Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a u BiH (ODC).

Ministrica Pendeš je u svom obraćanju naglasila svoje puno opredjeljenje, kao ministrice obrane BiH, za poduzimanje svih potrebnih radnji za nastavak progresa na putu ka europskim i euroatlantskim integracijama, te u tom smislu istaknula napredak u svim preuzetim obavezama poput knjiženja perspektivne vojne imovine, sudjelovanje operacijama podrške miru, civilno-vojnoj suradnji te uništavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

''Ministarstvo obrane BiH pozdravlja sve one aktivnosti medija, javnosti i civilnog društva koje svojim transparentnim djelovanjem doprinose jačanju civilnog nadzora nad obrambenim sektorom, profesionalizaciji oružanih snaga, jačanju vladavine prava i izgradnji mira'', kazala je ministrica Pendeš.

Foto: PR / Regionalna konferencija Mediji i obrana

Istaknula je otvorenost Ministarstva obrane BiH za pristup i razgovor sa medijima što se potvrđuje kontinuiranom komunikacijom sa javnošću i dodala: ''Nastojimo biti kredibilna i transparentna institucija na usluzi našim građanima svakodnevno ispunjavajući naše zakonske zadaće, stoga, suradnja institucija obrane i medija treba biti u funkciji izgradnje stabilnog i sigurnog društva zasnovanog na međusobnom povjerenju.''

Na važnost regionalne konferencije na temu ''Mediji i odbrana'' u svojim obraćanjima ukazali su i savjetnik za obranu pri Veleposlanstvu Kraljevine Norveške Geir Myrseth, mađarski veleposlanik Nj. E. Krisztián Pósa i zapovjednica NATO stožera Sarajevo Marti J. Bissell.

Regionalna konferencija "Mediji i obrana" završava u srijedu, panelom na kojem sudjeluju novinari iz BiH i zemalja regije.

Kopirati
Drag cursor here to close