Gospodarska kriza

Ministar iz HBŽ pita: Zašto je Vlada prepoznala samo pojedince?

''Posakrivali ste se u mišje rupe!'', poručio je Brešić.
Gospodarstvo / Flash | 04. 12. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ivica Brešić upozorio je na nedostatke programa potpore gospodarstvu i obrtništvu za ublažavanje posljedica pandemije na gospodarstvo u HBŽ, o kojoj je Vlada HBŽ u petak raspravljala.

''Rok za prijavu je 8 dana, možete se prijaviti samo poštom, šalter protokola vlade neće raditi zbog pandemije. Na poziv se mogu javiti kladionice, kockarnice svadbeni saloni ali ne mogu obrti u stočarstvu, oni koji nisu prodali janjce i imali su najveći trošak i gubitak zbog pandemije'', naveo je Brešić u priopćenju.

Kako je pojasnio, na poziv se može javiti ''trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim trgovinama'' (n.p.r. Kašmir), a ne može ''Mljekara Livno'' i ''Mljekara Puđa'' kojima su milijuni obrtnih sredstava ostali zarobljeni u zalihama neprodanog sira, naravno i mlijeka livanjskih farmi, istaknuo je. 

''Na poziv se mogu javiti ''pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti'', ali ne može Livno-Bus koji je morao parkirati nove autobuse koji nisu prevozili putnike zbog zatvorenih granica. Tko je zatvorio granice u ožujku i travnu, pa nije valjda Livno – Bus!?'', pita se Brešić.

Sve odluke tko od prijava pristiglih poštom (u roku od 8 dana) prolazi će donijeti nekakvo ''Povjerenstvo'', a žalit se možete ''Upravi vodovoda'', istaknuo je Brešić.

''Sam program je usvojen bez potrebnih mišljenja (ministarstva pravosuđa), nisu uspostavljeni jasni kriteriji niti se objavljuje javni poziv. A dijeli se 1.200.000 vaših maraka. Nisam mogao podržati ovaj program zbog toga što smo zaobišli pomoći one koje je ova kriza najviše koštala. Onima kojima sada na kraju godine pomažemo se ispričavam što smo ih uopće doveli u situaciju da ne rade svoj posao i da ih mi ovakvi moramo pomagati. One, koji misle kratkim populizmom od 700 maraka po babi i stricu iz Povjerenstva kupovati simpatije javnosti, podsjećam na katastrofalne posljedice odluka stožera koje su vodili a pandemija je tu, buja. Posakrivali ste se u mišje rupe!'', poručio je Brešić.

Kopirati
Drag cursor here to close