Okrugli stol o fiskalnoj politici

Proširenjem osnovice poreza do ravnoteže proračuna

''Treba se znati što gospodarstvenici misle, udruženja gospodarstvenika, nositelji izvršnih vlasti, dužnosnici i izabrani zastupnici jer je to jedan krug'', kazala je ministrica.
Gospodarstvo / Flash | 12. 07. 2019. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi F BiH, na današnjem okrugli stol „Fiskalna politika u funkciji unaprjeđenja poslovnog okruženja“ održanom u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, kazala je kako je ovo vrijeme kada se trebaju zajednički definirati reformske agende razvoja.

Bljesak.info / Okrugli stol o „Fiskalnoj politici u funkciji unaprjeđenja poslovnog okruženja“

„Treba se znati što gospodarstvenici misle, udruženja gospodarstvenika, nositelji izvršnih vlasti, dužnosnici i izabrani zastupnici jer je to jedan krug, jedan lanac gdje se o zakonima raspravlja i predstavlja jedan dobar zakonodavni okvir i na kraju krajeva u tijelima, odnosno parlamentima usvajaju“, kazala je ministrica Milićević.

„S jedne strane imamo zahtjeve za rasterećenija gospodarstva i to smo i danas rekli da smo mi kroz prethodno razdoblje to podržavali ali da s druge strane ne smijemo narušiti ravnotežu svih korisnika proračuna na svim razinama. Ta ravnoteža moguća je se postići proširenjem osnovice poreza i drugo suzbijanjem sive ekonomije za koji se procjenjuje da je njeno sudjelovanje u BiH skoro 30 posto. Tu onda ide cijeli slijed aktivnije uloge nadzora i trošenja sredstava“, naglasila je ministrica.

Svi nazočni pozdravili su ovakav način komuniciranja i poželjeli da on bude uistinu češći i da se na određeni način na vrijeme u samom začetku i razmatranju čuje argumentirano mišljenje odnosno stavovi i analize svih sudionika ovog procesa.

Bljesak.info / Okrugli stol o „Fiskalnoj politici u funkciji unaprjeđenja poslovnog okruženja“

Okrugli stol organiziran je u suradnji sa predstavnicima Federalnog ministarstva financija, akademskom zajednicom, Sveučilištem u Mostaru, Direkcijom za planiranje BiH, Gospodarskom komorom FBiH, Zavodom za programiranje i razvoj FBiH, Odjelom za financije i Odjelom za gospodarstvo Glavnog vijeća HNS-a.

Bljesak.info / Okrugli stol o „Fiskalnoj politici u funkciji unaprjeđenja poslovnog okruženja“

Fiskalna politika u funkciji unaprjeđenja poslovnog okruženja prvi je od dva okrugla stola koji će se održati tijekom srpnja 2019. godine

Kopirati
Drag cursor here to close