Federalna ministrica financija

Milićević: Izmjena zakona o zateznoj kamati stimultivna za poslovni ambijent

U dosadašnjem tijeku sjednice Zastupničkog doma Parlamanta FBiH obavljena je rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode.
Gospodarstvo / Flash | 10. 09. 2019. u 16:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica financija Jelka Milićević izjavila je da su analize u Poreznoj upravi Federacije BiH i Ministarstvu financija pokazale da je opravdano da se izmjeni, odnosno produži zakon o zateznoj kamati.

U dosadašnjem tijeku sjednice Zastupničkog doma Parlamanta FBiH obavljena je rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode.

''Zakon o zateznoj kamati i ranije je bio na snazi i temporalnog karaktera. Naš zakon o otpisu zatezne kamate uslijed izmirenja u određenom roku svojih poreznih obaveza, prestao je vrijediti 5. svibnja ove godine i nakon analize i u Poreznoj upravi FBiH i Ministarstvu financija, mislimo da je unaprijeđenje određenog poslovnog okruženja da se produži taj zakon do 31. prosinca 2020. godine'', kazala je Milićević.

Prema njezinim riječima, analiza je pokazala da se tom stimultivnom mjerom u proteklom razdoblju od 1,5 godinu važenja tog zakona, prikupila 84 milijuna KM poreznih obaveza i stimuliralo porezne obeznike na izmirenje poreznog duga uz istovremeno oslobađanje od zateznih kamata u iznosu od 39 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close