Zoran Milanović

Milanović osnovao tvrtku s početnim kapitalom od 5 tisuća KM

Gospodarstvo / Flash | 14. 11. 2016. u 14:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović prošlog je tjedna osnovao konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory, koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću kojem je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Milanović se navodi kao jedini osnivač tvrtke s temeljnim kapitalom od 20 000 kuna (5 000 KM) , a ujedno je i njezin direktor koji tvrtku zastupa pojedinačno i samostalno. Sjedište tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24, javila je Hina.

Bivši premijer osnovao je agenciju nepuna dva mjeseca nakon poraza na rujanskim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi s mjesta predsjednika SDP te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Kako se u medijima navodilo, razlog tome je Milanovićeva želja da napokon može "zaraditi neki ozbiljan novac".

Spekuliralo se da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji (EU), a najviše se spominjala mogućnost da postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Mediji su objavili da se Milanović prošlog mjeseca u društvu bivšeg ministra obrana Ante Kotromanovića našao s bivšim kosovskim premijerom Agimom Çekuom, a prije toga je, navodno nudeći konzultantske usluge, bio i u Albaniji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close