Gatwick

London: Otkazuju letove zbog dronova

Zračna luka koja se nalazi oko 50 kilometara južno od Londona nije objavila kada će se letovi ponovno normalizirati.
Gospodarstvo / Flash | 20. 12. 2018. u 09:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Letovi u londonskoj zračnoj luci Gatwick rano jutros i dalje su u prekidu, pet sati nakon što je drugi najprometniji britanski aerodrom obustavio promet kako bi istražio izvješća o dva drona koja nadlijeću zračnu luku.

Zrakoplovi koji su po rasporedu trebali uzletjeti s Gatwicka ostali su na zemlji, a drugi koji su trebali sletjeti su preusmjereni na druge aerodrome, napisali su pojedini nezadovoljni putnici na Twitteru.Povećanje bliskih susreta aviona i bespilotnih letjelica zabrinulo je javnost i aeronautičke stručnjake posljednjih godina.

Gatwick se na Twitteru ispričao putnicima, dodajući da je njihova sigurnost "najvažniji prioritet". Iz zračne luke preporučili su putnicima da provjere statuse letova prije dolaska na aerodrom.

Zračna luka koja se nalazi oko 50 kilometara južno od Londona nije objavila kada će se letovi ponovno normalizirati, piše Hina.

Broj bliskih susreta dronova i zrakoplova u Velikoj Britaniji se utrostručio između 2015. i 2017. godine, s 92 incidenta u prošloj godini, podaci su britanskog odbora Airprox.

Kopirati
Drag cursor here to close