USAID

Livno: Poziv za financiranje biznisa za marginalizirane žene

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2017. u 15:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured općinskog načelnika Livna objavio je javni poziv za financiranje biznisa za marginalizirane grupe žena.

Program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa usmjeren je na poticanje žena na samostalno osnivanja poduzeća ili obrta, a provodi se u suradnji s USAID-ovim Programom podrške marginaliziranim grupama.

Pravo na dodjelu sredstava iz Fonda za razvoj biznisa imaju žene žrtve nasilja, samohrane majke, nezaposlene mlade žene do 35 godina starosti te žene s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom.

Na natječaju mogu sudjelovati žene, pojedinačno ili u grupi, koje se u trenutku podnošenja prijave ne mogu okarakterizirati kao poduzetnice, iako su to nekada bile.

Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao poslovni plan, a prihvatljive su sve djelatnosti osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode), pod uvjetom da se realiziraju na području općine Livno.

Financiranje uspješno ocjenjenog poslovnog plan podržat će se iz sredstva Fonda u maksimalnom iznosu do 10.000 maraka i pokrivat će djelomično ili u potpunosti sve prihvatljive troškove.

Javni poziv otvoren je do 8. lipnja 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close