Dogovor je pao

HBŽ: Liječnici prekinuli štrajk, povećane im plaće i koeficijent

Nakon dobivanja Rješenja o reprezentativnosti Sindikata liječnika ove županije, dogovoreno je povećanje satnice s 2 KM na 2,24 KM, uz povećanje koeficijenta za 0,5 u 2018. godini
Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2018. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon gotovo dvomjesečnih pregovora, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić i ministrica Ministarstva rada, zdravstva i socijalne politike Vasilija Broćeta održali su u srijedu sastanak s predstavnicima Sindikata liječnika, na kojem su razgovarali o zaključenju Kolektivnog ugovora i prekidu štrajka.

Nakon dobivanja Rješenja o reprezentativnosti Sindikata liječnika ove županije, dogovoreno je povećanje satnice s 2 KM na 2,24 KM, uz povećanje koeficijenta za 0,5 u 2018. godini te još dodatnih 0,5 u 2019. godini.

Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i liječnika medicine i stomatologije sa dogovorenom satnicom, koeficijentima i ostalim odredbama, potpisati će se nakon što se provede predviđena procedura i dobije suglasnosti Vlade HBŽ.

Predviđeno trajanje Kolektivnog ugovora je dvije godine, s mogućnošću produženja dogovorno s potpisnicima. Ministarstvo je prihvatilo prijedlog Sindikata liječnika HNŽ-a prekidu obustave rada liječnika i stomatologa HBŽ-a zaključno sa srijedom, 17. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close