''Kriminal''

Zavrzlame: Koga će zapasti gradski prijevoz u Livnu?

Mario Pavlinović vlasnik Livno Busa, na facebook stranici tvrtke, komentirao je događaje oko izbora službenog prijevoznika u Livnu.
Gospodarstvo / Flash | 03. 09. 2021. u 09:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek se ne zna tko će voziti gradski prijevoz u Livnu. Iz Grada Livna za Bljesak.info je rečeno kako je postupak još uvijek u tijeku, te da se kao takav ne može komentirati.

Mario Pavlinović vlasnik Livno Busa, na facebook stranici tvrtke, komentirao je događaje oko izbora službenog prijevoznika u Livnu.

''Prošle godine u isto vrijeme smo javno postavljali pitanje - tko će voziti Gradski Prijevoz u Livnu? Nažalost ove godine postavljamo isto pitanje. Šta se promijenilo u godinu dana, osim gradonačelnika i dva natječaja za gradske linije? Apsolutno ništa...nastavak kriminala pod protekcijom očito organizirane kriminalne bande se nastavlja i dalje'', napisao je Pavlinović, dodajući da na njihove tužbe i prijave nema reakcija.

Postupak je opisao kronološki, što prenosimo u cijelosti:

''23.10.2019. - Odlukom grada ,gradske linije koje su vrijedile do 2017 se produžavaju do okončanja postupka usklađivanja linija

24.10.2019. - raspisan poziv i postupak za usklađivanje gradskih linija

U 01.2020. - otvorena dokumentacija kojom se potvrdila ispravnost dokumentacije i prijedloga redova vožnje od strane Livno Busa

17.03.2020. - poništen natječaj uz objašnjenje da stari redovi vožnje nisu u skladu sa zakonom. Bez obzira na valjanost prijedloga redova vožnji Livno Busa natječaj se poništava, očito da Livno Bus slučajno ne bi vozio.

08.2020. - postavljamo pitanje tko će voziti gradske linije s obzirom da je postupak poništen i nitko nema zakonsko pravo voziti

Grad Livno šuti, izlaze sa smiješnim demantijem, te nakon našeg odgovora i iznošenja činjenica na isti, povlače se u "mišje rupe"..
Razumljivo, vojska uhljeba i poltrona mora braniti sistem iz kojeg crpe apsolutno sve.

U 09.2020. - prijevoz se obavlja kao da se ništa ne događa

Podnesene kaznene prijave, tužbe , - preko 50 dopisa i zahtjeva prema Gradu Livnu, Fed. Ministarstvu - odgovora nema

10.2020. - pomoćnik načelnika nepostojeće redove
(istekli 2017. a okončanjem postupka u 03.2020. trebali biti i brisani) stavlja u zakonitost rješenjem da vrijede do novog postupka.
"Hrabro" i interesantno.

U 10.2020. ili 11.2020. Grad Livno retroaktivno potpisuje ugovor za prijevoz učenika

13.01.2021. - apsurd i ismijavanje sa institucijama, zakonom i svima je donošenje rješenja gdje je potvrđena nezakonitost obavljanja gradskih linija gdje je u jednom rješenju...

Točka 1. poništavaju se stari redovi vožnji jer isti nisu usuglašeni sa daljinarom i minimalnim vremenima.... potvrđena nezakonitost na koju smo cijelo vrijeme i ukazivali. Pravni paradoks je Točka. 2 istog rješenja...

Danom donošenja rješenja stupaju u pravnu snagu stari redovi vožnje koje je prijevoznik uskladio sa daljinarom na poziv službe. U rješenju nema pouke o pravnom lijeku, valjda je i to normalno.

Neka služba objavi u kojem postupku su ove linije odobrene, zašto nisu registrirane linije Livno Busa iz ranijeg postupka, zašto brižna gradska uprava, dobronamjerna, nije pozvala Livno Bus da registrira svoje linije?

Da stvar bude interesantnija, linije koje su stavili u pravnu snagu nisu ispravne niti u skladu sa pravilnikom o usklađivanju, odnosno linije koje grad "čuva", trenutno ima, su nezakonite i neregularne.

Javno zahtijevamo od Grada Livna poništavanje nezakonitog rješenja i stvaranja monopolizma i rada u interesu pojedinca i "dogovorne ekonomije" a od institucija hitnu reakciju.

Tri zahtjeva poslana sa upozorenjem gradu Livnu na nezakonitost istog rješenja, na nezakonitost linija, neregularnost svega...

Odgovora nema....

02.02.2021. - Grad Livno raspisuje novi poziv za usklađivanje Gradskih Linija

19.05.2021. - otvorene pristigle ponude, zapisnikom potvrđeno da Livno Bus jedini ima kompletnu dokumentaciju , sa svim urednim
prijedlozima redova vožnje...

31.05.2021. - izjavljena žalba od strane drugog prijevoznika povjerenstvu, pored toga što dokumentacija nije u skladu sa objavljenim javnim pozivom a što je potvrđeno samim zapisnikom

Žalba je odbačena i poslana drugostupanjskom organu, odnosno po Gradu Livnu, Federalnom Ministarstvu Prometa koju zaprima i rješava poznata ličnost iz istog ministarstva koje se 2020. na žalbu Livno Busa proglasilo nemjerodavnim. Samo Ministarstvo do pojave Livno Busa nikad nije bilo drugostupanjski organ, a o čemu imamo više odluka istog ministarstva u drugim žalbama po istom pitanju uključujući i našu žalbu iz 2020. godine'', navedeno je na stranici Grada Livna.

Nažalost, navodi Pavlinović, puno je prodanih "ljudi" u ovom gradu koji dvije godine rade sve da se onemogući Livno Bus u svom radu.

''Žalba koja je ( dokumentirano ) 31.05.2021. proslijeđena u Mostar, na spomenutom sastanku u 07.2021. nema, nije stigla... Očito se zagubila putem. Ista se ipak pojavljuje u 08.2021. Novi apsurd i dokaz cijele mreže koja blokira rad Livno Busa. Na žalbu Livno Busa upućenu u prvom postupku iz 2020. isto ministarstvo se proglasilo nemjerodavnim. Nisu nas uputili, a što su dužni zakonski, na organ koji je nadležan za rješavanje žalbe'', kažu iz Livno Busa; međutim na ovu žalbu Fed. Ministarstvo, ili određena osoba iz istog je ipak nadležna kažu iz Livno Busa.

''Određena osoba iz istog ministarstva ipak postaje nadležna i to na samo njima znan pravni način, da ulaze u meritum žalbe, poništava se rješenje povjerenstva u Livnu ali im se i vraća na ponovno odlučivanje... Odnosno očito kupovanje vremena je u pitanju. Navedeno rješenje stiglo 17.08.2021. Do dan danas Grad Livno nije riješio apsolutno ništa, odnosno linije Livno Busa očito neće biti registrirane a prijevoz i ugovor će Grad Livno očito po staroj dobroj praksi odraditi kao i prošle godine'', navodi se na stranici Livno Busa, čija je uprava za pravdu i zakonitost spremna ići do Strasbourga!

''Sve ovo što sistem radi je sramota pravne države, koje nema, poruka svima koji bi htjeli živjeti i raditi u Livnu, ne dolazite, ne pokušavajte... Na kraju mogu samo reći kakvu vlast imamo - dobro u ovom Livnu išta imamo. Zbog svega navedenog svoju pravnu borbu nastavljamo dalje, ne što nam je drago, nego zato što drugačije ne možemo. Pognuti glavu nećemo, jer na taj način postajemo oni, sve nenormalno postaje normalno... Zbog šutnje svih nas, i jesmo gdje jesmo'', kažu iz Livno Busa, čiji vlasnik Pavlinović osobno,  zahtijeva isključivo iste tržišne uvjete i da je zakon isti za sve.

''Pozvao sam i prošle godine Tužiteljstvo, SIPA, FUP, sve institucije da rade svoj posao... Rezultat do danas - očito nema institucija. S obzirom na sve okolnosti ja osobno, kao vlasnik Livno Busa sam odlučio namjenski kupljenje autobuse dati Gradu Livnu te u narednim satima - danima, ću iste i dovesti pred Grad Livno, parkirati, pa neka voze, dijele između sebe i rade šta hoće s njima'', kaže Pavlinović koji navodi da je kolegama u uredu dao nalog da se autobusi očiste i spreme kako bi ih max uredne dali Gradu Livnu.

''Svoju pravnu borbu, isključivo za pravdu, nastavljamo i dalje. Na kraju, ostajem dužan zahvalu svakom običnom čovjeku koji podržava priču Livno Busa'', navodi se.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close