Potpisan ugovor

Livno: 38.502 KM za solarne panele na štalama

Gospodarstvo / Flash | 08. 12. 2016. u 14:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju Projekta instaliranja solarnih panela na štalskim objektima na području Hercegbosanske županije (HBŽ) upriličeno je u četvrtak u Livnu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 38.502,01 KM, dok se Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a obvezalo sufinancirati 80 posto ili 30.800,00 KM od ukupne vrijednosti projekta, a korisnik će osigurati preostali iznos.

Ugovor su potpisali ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Ivica Brešić i predsjednik Udruge proizvođača i prerađivača autohtonih ovčjih sireva i mesa "Pramenka" Vinko Batinić.

Kako je priopćeno iz Vlade HBŽ-a, ovim se Ugovorom nakon donošenja Odluke o odabiru projekta od 21. studenoga 2016. godine po provedenom Javnom pozivu udrugama poljoprivrednih proizvođača za sufinanciranje Projekta instaliranja solarnih panela na štalskim objektima na području HBŽ-a, sufinancira Projekt instaliranja solarnih panela na sedam (7) štalskih objekata za smještaj ovaca, koza i goveda koji nemaju osiguran priključak električne energije smještenih na području županije.

Cilj takvih projekata je iskoristiti prirodne pretpostavke za korištenje sunčane energije kod štalskih objekata koji nemaju osiguran priključak električne energije, te na taj način ostvariti dobre pretpostavke za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje na području HBŽ-a, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close