SDP

Legalizacijom nelegalnog vlast vraća dug tajkunima

Gospodarstvo / Flash | 11. 11. 2015. u 16:15 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nažalost po tko zna koji put smo svjedoci kako vladajuća koalicija SDA-HDZ nakon preuzimanja mandata vrlo ekspresno vraća svoj dug tajkunima osiguravajući im mehanizam legalizacije tisuća kvadrata bespravno izgrađenih objekata'', navedeno je u današnjem priopćenju Županijskog odbora SDP-a.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine HNŽ podržana je odluka o postupku i uvjetima za uređivanje statusa građevina iz nadležnosti Županije, izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju. Ova odluka će omogućiti legalizaciju građevinskih objekata pod određenim uvjetima.

''Cjelokupan postupak je, obavijen velom tajne, dostavljen zastupnicima u vidu Odluke o legalizaciji, bez ikakve mogućnosti za utvrđivanje činjeničnog stanja o kolikom broju objekata se radi i koliko to sve košta'', navedeno je u priopćenju SDP-a, gdje kažu kako je njihov prijedlog da se točka skine s dnevnog reda, osporena argumentom 'sile ruku'.

''Na taj način šalju vrlo jasnu poruku građanima kako će u naredne tri godine Skupština HNŽ biti prostor bez kritičkog razmišljanja i bilo kakve mogućnosti objektivne rasprave. Navedeni dušebriznici za tajkunske građevine, nisu se sjetili i pokušali pomoći tisućama građana koji imaju isti problem s izgrađenim objektima za prvo stanovanje. Ovako se samo pokazuje kako se nastavlja praksa u kojoj se moćnima rješavaju problemi po hitnom postupku, a građani neka čekaju bolja vremena'', poručuju iz SDP-a.

SDP smatra kako je Skupština HNŽ sa svoje jučerašnje sjednice poslala poruku da je najbolje kršiti zakone i raditi bespravno i nelegalno, a da će na kraju svi koji tako posluju biti nagrađeni.

''Kada zakonodavno tijelo donosi odluke o odobravanju nepoštivanja zakona na taj način ruši cjelokupni državni sustav i same temelje države. Na kraju, priča kako se odluka donosi zbog problema s legalizacijom Deponije 'Uborak' je isključivo paravan za pljačku i prevaru stoljeća koja se odigrava u HNŽ po tko zna koji put u režiji SDA i HDZ'', poručuje SDP.

Kopirati
Drag cursor here to close