Sanino

Kvalitetu tvrtke iz Dervente prepoznao i Adidas

Gospodarstvo / Flash | 27. 03. 2017. u 09:02 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visok nivo kvaliteta, poštivanje rokova isporuke i profesionalnost u radu dosadašnja su opredjeljenja na kojima planiramo graditi našu budućnost, kažu iz tvrtke "Sanino" iz Dervente, jednoj od najvećih u Republici Srpskoj kada je proizvodnja obuće u pitanju, pišu Nezavisne.

Priča ovog poduzeća, koje danas zapošljava 850 radnika, počinje 1997. godine. Krajem dvadesetog stoljeća dolazi do prvih većih poslova, a veoma uspješno traje i danas.

Te 2000. godine kvalitet rada i profesionalnost "Sanina" privlače pažnju "Adidasa", svjetski poznatog brenda koji prihvata ponudu za probnu proizvodnju gornjih dijelova kopački.

Na osnovu ovog probnog posla, "Sanino" ulazi u partnerski odnos s "Adidasom" i iz godine u godinu povećava obim proizvodnje gornjih dijelova kopački.

Godine 2003, nakon proizvedenih milijun pari gornjih dijelova kopački, "Adidas", sa zadovoljstvom, dodjeljuje "Saninu" svoje najveće priznanje "Zlatnu kopačku".

Uspješna suradnja traje do današnjeg dana, a njen vrhunac desio se prošle godine, kada je "Sanino" postao direktni dobavljač repromaterijala za kopačke.

Ovaj posao, među onima koji se razumiju u ovu industriju, ocijenjen je kao posao budućnosti.

Inače, iz godine u godinu tvrtka bilježi pozitivne rezultate po svim parametrima koji se uzimaju u obzir kada je riječ o ocjenjivanju uspješnosti.

"Naša vizija je razvijati aktivnosti na stvaranju vlastitog proizvoda sa osloncem na domaće resurse. To pretpostavlja široku lepezu aktivnosti. Prije svega, školovanje kadrova, zatim supstituciju uvoza i stvaranje vlastitog proizvoda sa vlastitim kadrovima i resursima", kažu iz ove tvrtke.

Međutim, kao i mnoga poduzeća u Republici Srpskoj, i ovo ima problem sa kadrovima.

"Naš najveći problem je u nedostatku stručnih kadrova. Naime, u RS nema školovanja kadrova za proizvodnju obuće, a u sektoru kože, tekstila i obuće zaposleno je oko 10.500 radnika", kažu oni.

Smatraju kako bi država morala da stvara ambijent potreban za nesmetano poslovanje.

"To znači da bi odgovorne državne institucije trebalo da slušaju glas privrednika", zaključili su u "Saninu".

Inače, ovo poduzeće sinonim je za Derventu, kao što je i ova lokalna zajednica sinonim za "Sanino". Međusobno se prepliću i asociraju jedno na drugo, jer su im zajedničke osobine predan rad, stalni rast i želja za uspjehom pa ih je zbog toga teško gledati odvojeno.

Kopirati
Drag cursor here to close