radovi kraju

Kupres: Izgradnja Instituta za zootehniku u završnoj fazi

Gospodarstvo / Flash | 02. 09. 2016. u 15:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na izgradnji Agronomskog instituta za zootehniku u Kupresu privode se kraju. Po riječima načelnika općine Kupres Perica Romić, trenutno se ograđuje zemljište oko instituta, fasada i vanjska stolarija su postavljeni, dok su grubi radovi na glavnoj zgradi završeni.

Pored toga, dvije štale za potrebe instituta su prekrivene, nabavljen je dio laboratorijske opreme a uskoro slijede unutarnji radovi.

U ovaj projekt, ukupne vrijednosti 450 000 maraka, zajedno su ušli općina Kupres i Agronomsko i prehrambeno-tehnološki fakultet u Mostaru, a potporu je dala i Vlada Republike Hrvatske koja je izdvojila 250 000 maraka, od čega će 150 000 biti utrošeno na izgradnju objekata, a 100 000 maraka za opremanje laboratorija.

Završetkom i njegovim opremanjem, Institut za zootehniku u Kupresu imat će četiri osnovne jedinice i djelatnosti: odjel znanstveno-istraživačkih poslova, odjel kontrolno-laboratorijskog nadzora, uzgojno selekcijski rad u okviru Centra za reprodukciju u stočarstvu te odjel za stručno-savjetodavni rad.

Izgradnja Institut za zootehniku dio je šireg projekta formiranja Zavoda za hranu i veterinarstvo Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close