Nema popuštanja

Krizni stožer za produženje mjera

"Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi FBiH na usvajanje", navodi se u priopćenju i dodaje da stožer predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere.
Gospodarstvo / Flash | 19. 04. 2021. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, održanoj danas predloženo je produženje aktualnih mjera za narednih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Kriznog stožera je priopćeno da je prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednjih sedam dana zabilježen blagi pad broja zaraženih osoba, ali se još nisu stekli uvjeti za popuštanje mjera. To, između ostalog, podrazumijeva da u narednom periodu na snazi ostane ograničenje kretanja od 21 do 5 sati ujutro.

"Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu", istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, posebno naglašavajući da je u FBiH u posljednjih četrnaest dana preminulo više od 600, a u posljednjih mjesec dana oko 2.000 osoba.

Krizni stožer poziva kantone na striktno vršenje nadzora nad provođenjem mjera, te uvođenje dodatnih mjera u kantonima u kojima je pogoršana higijensko-epidemiološka situacija.

"Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi FBiH na usvajanje", navodi se u priopćenju i dodaje da stožer predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close