Gosti

Krenula u Hrvatsku pa završila u Neumu: Šut', bolan, kakva korona

Prihvatljive cijene, kamenite plaže, kao i situacija sa korona virusom, razlozi su zašto se turisti iz Srbije odlučuju da svoj godišnji odmor provedu ovdje.
Gospodarstvo / Flash | 01. 08. 2020. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šut', bolan, kakva korona, plivaj i uživaj. To su Gordani Komljen iz Kikinde poručili domaćini kad se, početkom srpnja, obrela u Neumu.

Jedini bh. grad na Jadranu, ovog ljeta, važila je za korona free područje.

Po onoj narodnoj "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", u Neumu nema gdje peškir da se postavi i zauzme prazna ležaljka.

Ovako ljetovanje u ovom mjestu opisuje sugovornica portala Gradski.online.

"Prvobitno sam sa kćerkama nameravala da letujem u Hrvatskoj, ali sam neočekivano završila u Neumu. I nisam se pokajala. U Trebinju sam odlučila da odem u Neum, koji je od tog grada udaljen stotinak kilometara. Apartmanski smeštaj sam pronašla na Bukingu", rekla je ova Kikinđanka.

Za ovaj tip smještaja, cijene se kreću od 40 eura, pa naviše, dok je hotelski smještaj daleko skuplji.

"Od Trebinja do Neuma, potrebno je oko dva sata vožnje, putem koji vodi ka Stocu, pa dalje ka Neumu. Na ovoj dionici, preko Svitave izvode se radovi, pa je putovanje sporije", navodi ona i nastavlja:

"Cijene u restoranima i kafićima su identinčne kao u drugim gradovima BiH, a daleko su povoljnije nego na hrvatskom primorju. Cijene ležaljki i suncobrana na plažama su 3 eura ili 6 KM. U odnosu na ljetovališta u Hrvatskoj, Neum je solidna alternativa zbog pristupačnih cijena smještaja, hrana i piće."

Kaže da noćni život nije adut ovog mjesta jer se nakon ponoći, uglavnom svi lokali zatvaraju.

"Primjetila sam da skoro nitko ne nosi maske u restoranima. Utisak je da se u Neumu nitko pretjerano ne nervira zbog korone. Mještane, ali ni goste to jednostavno ne zanima", rekla je, prenose Nezavisne.

Prihvatljive cijene, kamenite plaže, kao i situacija sa korona virusom, razlozi su zašto se turisti iz Srbije odlučuju da svoj godišnji odmor provedu ovdje.

"Na kćerke i mene je Neum ostavio lijep utisak. Kikinđanima zaista preporučujem da ga uvrste u listu budućih destinacija. Dok sam boravila u Neumu, vidjela sam dosta vozila sa srpskim tablicama", ističe ona.

Kopirati
Drag cursor here to close