Kaže Košarac

BiH još nije dobila službeno obavještenje o ukidanju pristrojbi

''Sasvim je jasno da je Priština uvođenjem pristrojbi grubo prekršila CEFTA sporazum'', navodi se u priopćenju.
Gospodarstvo / Flash | 01. 04. 2020. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informiran sam o odluci institucija Kosova da pristrojbu na robe iz BiH i Srbije budu ukinute, no o tome još nemam službeno obavještenje, niti stav Tajništva CEFTA-e, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Smatra da treba biti vrlo oprezan imajući u vidu mogućnost uvođenja mjera reciprociteta i organičenog roka važenja odluke o ukidanju pristrojbi od institucija Kosova. Bilo bi poželjno, kako ističe, da nema uvjetovanja u tom procesu.

Također, naglašava da bi ukidanje jednostrano uvedenih pristrojbi pozitivno utjecalo na vanjskotrgovinsku razmjenu i nada se da će gospodarstvenici iz BiH biti adaptirani za nastavak poslovne suradnje s firmama na Kosovu.

''Sasvim je jasno da je Priština uvođenjem pristrojbi grubo prekršila CEFTA sporazum. Zbog toga ćemo u okviru jednogodišnjeg predsjedavanja BiH CEFTA-om insistirati na dodatnom protokolu sedam za rješavanje sporova između CEFTA strana'', navodi se u priopćenju iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close