Bez turista

Koronavirus gotovo zaustavio turski turizam u travnju

U travnju je u Tursku doputovalo samo 24.238 stranih posjetitelja, dok ih je u istom mjesecu lani zabilježeno 3,29 milijuna, pokazali su u petak podaci ministarstva turizma.
Gospodarstvo / Flash | 22. 05. 2020. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski turizam gotovo je stao u travnju zbog pada broja stranih posjetitelja za više od 99 posto pod utjecajem ograničenja putovanja kako bi se suzbila pandemija koronavirusa.

U travnju je u Tursku doputovalo samo 24.238 stranih posjetitelja, dok ih je u istom mjesecu lani zabilježeno 3,29 milijuna, pokazali su u petak podaci ministarstva turizma.

U prva četiri ovogodišnja mjeseca njihov je broj više nego prepolovljen, na 4,3 milijuna.

Istanbul je imao najviše posjetitelja, ukupno 2,3 milijuna u prva četiri mjeseca 2020. Najveće je emitivno tržište bila Bugarska odakle je u Tursku stiglo gotovo 400 tisuća posjetitelja. Slijedi Njemačka s nešto više od 356 tisuća.

Turska je u 2019. godini imala ukupno 45 milijuna stranih posjetitelja te 34,5 milijardi dolara prihoda od turizma, iznimno važnih za posustalo gospodarstvo.

Ovaj tjedan ponovo su počeli primati rezervacije iz inozemstva za ponovno pokretanje usluga zdravstvenog turizma za strance.

Hoteli u mediteranskom ljetovalištu Antalyji odvojeno su započeli s pripremama za ponovno otvaranje, usklađeno s vladinim sigurnosnim propisima o kontroli pandemije.

Turska je 27. ožujka zaustavila sve međunarodne letove kako bi suzbila širenje virusa, podsjeća dpa.

Nacionalni prijevoznik Turkish Airlines produljio je ovaj tjedan obustavu međunarodnih letova do 10. lipnja dok su domaći letovi obustavljeni do 4. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close