osam kćerki-firmi

Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obveza prema državi

Gospodarstvo / Flash | 05. 04. 2017. u 18:53 Z.S.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obaveza prema državi, priopćeno je iz Konzuma za N1.

Najmanje je osam kćerki-firmi Agrokora, koje posluju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sve one, prema službenim podacima, uredno izmiruju obveze prema državi. U Upravi za neizravno oporezivanje BiH su potvrdili da, zaključno sa 30. ožujkom, niti jedna Agrokorova firma nema dugovanja po osnovu PDV-a.

Agrokor ima razgranatu mrežu kćerki-firmi. Samo u Sarajevu je registrirano pet kompanija, i to: PIK VRBOVEC, ZVIJEZDA, KONZUM, VELPRO i SUPER KARTICA.

U Grudama je registrirana firma AGROKOR-ZAGREB d.o.o., a u Čitluku LEDO d.o.o. SARAJEVSKI KISELJAK d.d. je također u vlasništvu Agrokora.

Prema saznanjima N1, sve te firme su samo u prošloj godini platile PDV-a više od 20 milijuna maraka. Od toga najviše Konzum, preko 8 milijuna, Sarajevski Kiseljak šest, i Ledo Čitluk više od četiri milijuna.

I u Poreznoj upravi Federacije BiH su također potvrdili da Konzum nema poreznih dugovanja.

Međutim, pojedini mediji su prenijeli informaciju da jednom broju radnika Konzuma u BiH, sa kratkoročnim ugovorima, u posljednjih mjesec dana nisu produženi ugovori. Iz Konzuma su kategorički odbacili ove medijske navode kazavši da su za ovu firmu "radnici na prvom mjestu".

"Konzum d.o.o. Sarajevo redovno posluje i nema neizmirenih obveza prema državi, te u odnosima s dobavljačima i poslovnim partnerima nije bilo značajnih promjena. Zaposlenici su Konzumu uvijek na prvom mjestu, te kao i do sada činimo sve da zaštitimo njihov interes, te osiguramo i nastavimo nesmetano poslovanje", rečeno je za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close