Festival hrane

''Konjic food fest 2015'' promovira ruralni turizam

Gospodarstvo / Flash | 08. 10. 2015. u 08:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije posjetio je Konjic gdje je bio nazočan na svečanosti otvaranja VI. Međunarodnog festivala hrane „Konjic food fest 2015“.

S Ivicom Karlovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Konjic, i Jasnom Hadžajlija, voditeljicom podružnice TZ Jablanica-Konjic, ministar Teletović obišao je štandove izlagača s kojima je razgovarao o problemima s kojima se susreću pri proizvodnji i plasiranju svojih proizvoda.

U tim razgovorima, ali i u izjavi za medije, ministar je naglasio kako je ova manifestacija od značaja ne samo za Konjic, nego i za cijelu Županiju.

''Turizam je jedno od strateških opredjeljenja Vlade u ovom sazivu, a ovakve manifestacije koje promoviraju domaće poljoprivredne proizvode, kulturu i tradiciju naših ruralnih područja, na tragu su naših planova za razvitkom ruralnog turizma. Stoga će Ministarstvo, kojem sam na čelu, u sklopu svojih mogućnosti podupirati ovakve i slične manifestacije'', kazao je ministar Teletović.

Posjet konjičkom Food festu, na kojem već godinama sudjeluju i norveški kuhari koji spremaju norveške specijalitete od proizvoda iz konjičke općine, ministar Teletović iskoristio je i za upoznavanje, te kratki razgovor s Anne Havnor, zamjenicom voditelja misije Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH.

Svečanosti otvaranja VI. Međunarodnog festivala hrane „Konjic food fest 2015“, bio je nazočan i Adnan Faladžić, ministar financija u Vladi HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close