Perspektive razvoja

Konferencija o 'Hercegovačkom maslinarstvu' u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2017. u 09:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar i Agro Sevilla u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017. organizirat će konferenciju pod nazivom „Hercegovačko maslinarstvo-perspektive razvoja“, a koja se realizira u kontekstu već započete suradnje s španjolskom korporacijom „Agro Sevilla“.

Na konferenciji će izlagati Angelina Belaj s Instituta Andaluzija za Agronomska istraživanja, Centar u sklopu Sveučilišta u Cordobi, prof dr. Ahmed Džubur s Agromediteranskog fakulteta Džemal Bijedić u Mostaru i mr.sci. Paulina Šaravanja s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Konferencija će se održati u četvrtak 6. travnja 2017. godine s početkom u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Mostarskom sajmu.

Inače, predstavnici Agro Seville skoro su boravili u posjeti Hercegovini, gdje su imali susrete s predstavnicima gradskih vlasti Mostara i Hercegovačkoneretvanske županije, Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru te obišli područje Hercegovine kako bi procijenili stanje na terenu i pogodne lokacije za sadnju maslina. Tada je dogovoreno da se za područje Hercegovine izradi i posebna stručna studija koja će se, prema sadašnjem planu, vremenom provesti na terenu.

Jubilarni 20. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017., održava se u razdoblju od 4. do 8. travnja 2017. godine. Zemlja partner Sajma je Republika Hrvatska, a očekuju se izlagači iz tridesetak zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close