Kupres

Konferencija o budućnosti šumarstva u BiH

Gospodarstvo / Flash | 16. 02. 2016. u 09:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH" naziv je konferencije koja će biti održana 25. i 26. veljače u hotelu "Adria Ski" na Kupresu.

Kako je priopćeno iz Šumskog gospodarskog društva Hercegbosanske šume, svrha je skupa predstaviti potencijale šumarstva i drvoprerađivačkog sektora u Bosni i Hercegovini te u zemljama jugoistočne Europe, odnosno pridonijeti boljoj valorizaciji na šumi baziranih sektora, kao jednog od pokretača gospodarstva u BiH.

"Konferencija simbolizira središnje mjesto nacionalnog artikuliranja sektorskih tema i služi kao nova, moderna komunikacijska platforma za uspostavu intenzivnije međusektorske suradnje radi poboljšanja protoka informacija između svih sektorskih dionika, uključujući tvrtke (šumarstvo, prerada drva, energetika), dobavljače tehnologije za šumarstvo i preradu drvne biomase, projektante, konzultante, stručnjake za certificiranje i zaštitu okoliša, članove strukovnih komora (šumarstvo i drvna tehnologija, arhitektura, energetika), lokalnu samoupravu, energetske i razvojne agencije, sindikate, BiH i EU strukovne asocijacije, državne i regionalne institucije, znanstveno-istraživačke institucije (fakulteti, instituti), potencijalne domaće i inozemne partnere kao i interesente za zajedničke EU projekte, koji će se ovom prilikom okupiti", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close