Čitluk

Kompanija Ledo d.d. ugostila studente Ekonomskog fakulteta

Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2016. u 18:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, smjer Menadžment, u okviru nastave iz predmeta 'Istraživanje tržišta' zajedno s predmetnim nastavnikom doc.dr. Veldinom Ovčinom posjetili su kompaniju Ledo d.d. sa sjedištem u Čitluku.

Svrha posjete bila je unaprjeđenje stečenih teorijskih znanja studenata kvalitetnim primjerima iz prakse i pripremanje za ono što ih čeka u poslovnom svijetu.

Ledo d.d. je vodeći proizvođač i distributer sladoleda i smrznute hrane u regiji.

Visoka stručnost i motivacija zaposlenih, udruženi s vrhunskim kvalitetom proizvoda, omogućili su Ledu da kroz tradiciju dugu 50 godina razvije široku paletu kvalitetnih smrznutih proizvoda, i time ostvari svoj primarni cilj, a to je zadovoljstvo kupaca.

Studente je dočekala marketing menadžerica kompanije Ledo, Divna Kordić, koja ih je upoznala s principima poslovanja, poslovnim okruženjem te aktivnostima koje se svakodnevno provode u ovoj kompaniji, pružajući im tako jednu realnu sliku poslovnog svijeta.

Realizirana posjeta je samo još jedna u nizu za studente Ekonomskog fakulteta.

Naime, tijekom cijelog semestra, studenti su imali priliku posjetiti najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini, čime im je pružena jedinstvena mogućnost povezivanja i stvaranja poslovnih veza te obogaćivanja vlastitih znanja i vještina primjerima iz prakse.

Ovim potezima, Ekonomski fakultet je još jednom potvrdio svoju kvalitetu tako što gradi budućnost svojih studenata, oblikujući ih u odlučne poslovne ljude spremne prihvatiti tržišne izazove, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close