Uz tri prihvaćena amandmana

Komisija za promet podržala prijedlog izmjena Zakona o zrakoplovstvu u BiH

Komisija je podržala i principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH
Gospodarstvo / Flash | 15. 01. 2018. u 22:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na 42. sjednici, uz tri prihvaćena amandmana, prijedlog zastupnica Aleksandra Pandurević.

Komisija je podržala i principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za promet i komunikacije Zastupničkog doma PSBiH u 2017. godini.

Članovi Komisije upoznali su se sa informacijom Regulatorne agencije za komunikacije BiH o provedenom monitoringu informativnog programa ''Dnevnik 2'' emitera Javnog radio – televizijskog sustava BiH - BHRT-a, RTRS-a i FTV-a, te proslijedili ovu informaciju Kolegijumu Predstavničkog doma na dalje postupanje.

Nakon rasprave o Informaciji s analizom u vezi s pitanjem prijenosa javnih ovlaštenja, čiji je podnositelj Vanjskotrgovniskaa komora BiH, članovi Komisije usvojili su zaključak kojim su zadužili Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da napravi sveobuhvatnu analizu prijenosa javnih ovlasti s prijedlogom mjera i da je u roku od 30 dana dostavi Komisiji na razmatranje.

 Članovi Komisije upoznali su se i sa Financijskim planom Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2018. godinu.

K znanju je primljena Informacija o radnoj posjeti delegacija Komisije za vanjski i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije Doma naroda i Komisije za promet i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH Neovisnom operateru sistema (NOS) BiH, priopćeno je iz parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close