Vlada FBiH

Koji su to efekti mjera za ublažavanje negativnih posljedica pandemije

Načiniti sveobuhvatnu informaciju o efektima mjera za ublažavanje negativnih posljedica pandemije
Gospodarstvo / Flash | 19. 11. 2020. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH se upoznala sa zahtjevom Ureda za reviziju institucija u FBiH za dostavu podataka radi provođenja revizije učinka o temi ''Učinkovitosti mjera za smanjenje posljedica pandemije COVID-19''.

Federalna vlada, kako navode nakon današnje 244. sjednice, cijeni da se radi o sveobuhvatnim mjerama, koje uključuju, između ostalog, direktne i indirektne intervencije prema privrednim subjektima i nižim razinama vlasti, te da njihovi efekti mogu biti ocijenjeni tek nakon što ih analiziraju Federalno ministarstvo financija za županije i općine, odnosno Financijsko-informatička agencija za privredne subjekte.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo vodoprivrede, poljoprivrede i šumarstva i Federalno ministarstvo zdravstva danas su zaduženi da procijene mjere koje su poduzimane u okviru nadležnosti, te da o tome informiraju Ured premijera FBiH i Koordinacijski odbor za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije koronavirusa.

Ured premijera FBiH i Koordinacijski odbor će, nakon pribavljanja svih podataka, Vladi FBiH dostaviti sveobuhvatnu informaciju o efektima mjera za ublažavanje negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Vlada će, nakon usvajanja, informaciju dostaviti Uredu za reviziju institucija FBiH.


Kopirati
Drag cursor here to close