Čović i Bo

Kina partner mostarskog sajma

Čović je informirao kinesku veleposlanicu o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na izborni proces koji je u tijeku.
Gospodarstvo / Flash | 29. 10. 2018. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od ključnog je značaja izmijeniti Izborni zakon, kako bi se sve institucije vlasti mogle konstituirati sukladno načelu legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda. Na taj način će BiH potvrditi svoju euroatlantsku i političku stabilnost'', poručio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović veleposlanici Narodne Republike Kine Chen Bo, koju je primio u Uredu u Mostaru.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, na sastanku se razgovaralo o sveukupnim odnosima dviju zemalja, s posebnim naglaskom na gospodarsku suradnju.

''Istaknuto je obostrano zadovoljstvo zbog intenziviranja suradnje,  napose povećanja trgovinske razmjene. Hrvatski član Predsjedništva BiH Čović je iskazao posebno zadovoljstvo zbog činjenice što će Narodna Republika Kina biti zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019. godine'', navodi se.

Veleposlanica Bo je, kako se navodi, ovom prigodom zahvalila Čoviću za njegov osobni doprinos ukidanju viznog režima između naših dviju zemalja, što je imalo za posljedicu povećanja broja turista iz NR Kine u BiH.

Čović je informirao sugovornicu o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na izborni proces koji je u tijeku, te o mogućim izazovima u procesu implementacije izbornih rezultata.

Kopirati
Drag cursor here to close