Zora Vidović

Kaznena prijava protiv direktorice Porezne uprave RS-a

Postoji ogroman porezni dug koji pravna i fizička lica imaju prema Republici Srpkoj, a koji je jasno i precizno evidentiran u Poreskoj upravi i sa 1. ožujkom ove godine iznosi cca. 250. milijuna KM.
Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2018. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska organizacija Socijaldemokratske stranke BiH Banja Luka je prošlog tjedna, putem priopćenja za javnost, pozvala direktoricu Porezne uprave Republike Srpske Zoru Vidović da podnese ostavku, zbog nečinjenja i dovođenja poreznog i proračunskog sustava u kolaps.

''Zbog činjenice da se ista oglušila o naš poziv želimo obavijestiti javnost da smo danas Okružnom Tužiteljstvu u Banjoj Luci, shodno ranijem obećanju, podnijeli kaznenu prijavu radi utvrđivanja njene kaznene odgovornosti, a shodno odredbama Kaznenog zakona Republike Srpske.

Postoji ogroman porezni dug koji pravna i fizička lica imaju prema Republici Srspkoj, a koji je jasno i precizno evidentiran u Poreskoj upravi i sa 1. ožujkom ove godine iznosi cca. 250. milijuna KM.

U međuvremenu, Porezna uprava nije ništa učinila kako bi ovaj dug naplatila ili kako bi se osobe koje izbjegavaju da porez prijave i plate procesuirala, prema odredbama Kaznenog zakona Republike Srpske.

Na osnovu gore navedenog, smatramo da je podnošenje kaznene prijave jedini mogući način da krenemo stvari mijenjati u korist građana Republike Srpske'', stoji u priopćenju ove stranke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close