Nemarni građani

Još jedna kauč priča u Mostaru

Još jedan kauč našao je mjesto na mostarskim ulicama
Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2018. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored kontejnera za otpad, preko puta Partizanskog groblja, nemarno je odbačen plavi kauč.

No ovo nije jedini nemarno odbačeni dio namještaja, naši sugrađani godinama upozoravaju gradske vlasti kako nema drugog načina za bacanje krupnog otpada, jer predviđena mjesta za takvo što ne postoje, dok su, s druge strane, gradske vlasti upozoravale da se mora voditi računa o tome da se krupni otpad ne može bacati tek tako.

Foto: Bljesak.info/Snimio čitatelj / Odbačeni kauč
 
Valja podsjetiti da je krajem prošle godine iz Grada Mostara rečeno je kako će se nadležne službe pobrinuti da se uozbilji odvoženje i bacanje krupnog otpada.

''Mi smo u komunikaciji s komunalnim poduzećima i nastojat ćemo da taj odvoz bude češći, da bude po mjesnim zajednicama da se jedanput mjesečno po mjesnim zajednicama odvozi taj krupni otpad uz prethodnu obavijest komunalnih poduzeća'', rekla je Željka Aničić, viša stručna suradnica u Službi za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara. Rekla je kako se krupni otpad trebao odvoziti dva puta godišnje u ožujku i listopadu, ali kako se komunalna poduzeća toga ne pridržavaju. Očito je da krupni otpad ne može čekati i da njegovi vlasnici nemaju strpljenja za ''pražnjenje'' dva puta godišnje.

Pročitajte još



Čini se kako nitko ne radi na svijesti i na pronalaženju najboljeg rješenja. Do tada, mostarske ulice trpe nerad i nemar, a kućni namještaj se baca, umjesto da pomogne nekome u potrebi.
Kopirati
Drag cursor here to close