Film ''Terma''

Kako su godinama potkradani Rudnik i termoelektrana Gacko

Gospodarstvo / Flash | 20. 12. 2016. u 10:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama je u Rudniku i teromelektrani Gacko evidentno potkradanje putem nezakonitih poslova sa privatnim tvrtkama, koje preferira politički instruirano rukovodstvo.

Pogonima ističe tok trajanja, a pojedinci iz političkog vrha samo raznišljaju kako bogate resurse što više iskorititi za vlastitu korist

Novi film TV Žurnala istražuje nezakonitu dodjelu poslova koje Rudnik i termoelektrana Gacko sklapa sa privatnim firmama, rodbinske i političke veze vlasnika tih firmi sa rukovodstvom preduzeća te političkim vrhom Republike Srpske.

Film ''Terma'' ilustrativno pokazuje i kakva je veza svojevremenog ugovora Vlade RS i Češke elektroprivrede sa vilom u vlasništvu Milorada Dodika u Beogradu.

O navodima iz filma djelimično su upoznati i nadležni istražni organi, no kao i obično kada je riječ o kriminalu sa političkom zaštitom, njihova reakcija izostaje.

Za film govore Srđan Milović, izvršni direktor u Rudniku i termoelektrani Gacko, Željko Tepavčević, predsjednik sindikata Rudnika i termoelektrane Gacko, Žarko Dragićević, vlasnik firme „Termograding“, Dragomir Čulić, bivši generalni direktor Rudnika i termoelektrane Gacko, Vukota Govedarica, zastupnik u Narodnoj skupštini RS, Milan Jovičić, bivši tehnički direktor Rudnika i termoelektrane Gacko,Svetlana Cenić, bivša ministrica financija RS i Duško Tomić, odvjetnik,.

Kopirati
Drag cursor here to close