Poslovne obaveze

Kako mirne duše otići na godišnji odmor?

Gospodarstvo / Flash | 04. 06. 2016. u 08:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira koliko volimo svoj posao i koliko smatramo da nas svakodnevne obaveze ne opterećuju, vrijednost godišnjeg odmora je neprocjenjiva.

Nemojte zaboraviti da, ma što radili, poslije dužeg vremena dolazi do zasićenja, a godišnji odmor je vrijeme koje nam dozvoljava da se odmorimo i napunimo baterije za nove "radne podvige".

Osim toga, nitko nije nezamjenljiv, prema tome nemojte ostajati pod izgovorom da će posao da se gomila i da nitko drugi neće moći da ga uradi (ovo može da biti slučaj iznimno, ponekad, ali ako godinama ne idete na odmor iz ovog razloga, nešto tu vjerojatno ne valja).

Godišnji odmor je idealna prilika i da sagledate svoju karijeru iz potpuno drugačijeg aspekta. S obzirom da imate dosta slobodnog vremena i izolirani ste od posla, možete sa strane da sagledate u kom pravcu se krećete, koliko ste napredovali i što je to na čemu biste još trebali da radite, piše Akta.ba.

Odmoran um, bez stresa će vam omogućiti da poslovnim izazovima pristupite na potpuno nov način.

Prije nego što odete na godišnji pokušajte da završite što je moguće više stvari, a ako ste svjesni da nećete uspjeti sve, odradite onaj teži dio a za preostale obaveze zamolite kolege da pomognu dok vi niste tu (mada ne treba da zatrpate kolege svojim poslom koji niste stigli ili možda niste ni htjeli da uradite, jer to nije fer).

Ukoliko imate aktualne projekte sa klijentima ili kolegama koje ne možete da završite prije odmora, obavijestite ih o tome da odlazite i obavezno naglasite koliko ćete biti odsutni da i oni mogu da usklade svoje obaveze shodno vašim.

Također je neophodno da na svom emailu podesite opciju automatskog odgovora (auto reply) jer će tako svi oni koji nisu obaviješteni o vašem odlasku, a trebate im zbog nečega, znati da ne računaju na vašu suradnju dok se ne vratite ili će se za hitne slučajeve obratiti osobi na koju ih uputite u automatskom odgovoru.

Prije nego što uopće odete, bilo bi poželjno da napravite raspored obaveza koji će vas čekati kada se vratite, čime ćete sebi u mnogome olakšati povratak.

Pregledajte svoj email i planer obaveza (kako slučajno nešto ne bi ostalo zaboravljeno), i tako ćete znati odakle da počnete kada se vratite na posao i izbjeći ćete prazan hod.

Osim toga, bit ćete mirniji na odmoru i neće vas hvatati panika oko toga što sve treba da radite i odakle treba da počnete, kada odmor dođe kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close