I grob i rob

Još jedan prosvjed: Trgovcima ovaj dan desetljećima nije praznik rada

Nama je svaki dan radni, kažu iz Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti
Gospodarstvo / Flash | 01. 05. 2021. u 12:57 Bljesak.info
Prosvjed radnika trgovine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine za Praznik rada održava prosvjede u Sarajevu jer kako kažu ovaj dan za njih ne znači ništa te će ukazati na svoje stanje.

Nakon okupljanja na Željezničkoj stanici planirana je vožnja kroz Sarajevo sa zaustavljanjima ispred tržnih centara, a okupljanje je predviđeno u Velikom parku.

Mersiha Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, u najavi ovog dešavanja za portal Klix.ba je kazala da 1. svibanj i najbolji datum za prosvjede i bunt, jer trgovci skoro uvijek rade na taj dan.

"I inače bi 1. svibanj trebao biti obilježen kao dan na koji će sindikati artikulirati zahtjeve i boriti se za radnička prava. Inače smo svjedočili da se ovaj praznik rada obilježava na izletištima, uz muziku, roštilj i zabavu, što se sada znatno promijenilo zbog pandemije, ali bez obzira na to taj dan bi trebao biti povod da se svi radnici ujedine i upute svoje zahtjeve vlastima. Prvi svibanj u BiH zapravo već desetljećima nije praznik rada", navela je Beširović.

Prosvjede ovog sindikata podržali grupa "Ženski marš" koji su u posljednjih mjesec dana organizirali dva prosvjedna okupljanja u Sarajevu.

Podsjetimo, danas su u Sarajevu održani i prosvjedi sindikata rudara i metalaca koji su ukalazi na loše stanje u svojim sektorima i niske plaće, od kojih se preživljava, a ne živi.

Kopirati
Drag cursor here to close