Okupljanje na Uborku

'Jer nas se tiče' o novoj lokaciji deponije: Reakcije su ishitrene

"Nitko nema precizne pokazatelje ili dokaze o mjestu na kojem bi eventualno trebala biti nova deponija'', kazao je Hujdur.
Gospodarstvo / Flash | 15. 02. 2020. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani i aktivisti okupljeni u Udruženje "Jer nas se tiče" i ovog vikenda su mirnim okupljanjem i ponovnom šetnjom - ovog puta do naselja Potoci, skrenuli pažnju na decenijski problem vezan za deponiju.

Posljednjih dana špekulira se o novim lokacijama, spominju se destinacije iznad bjelopoljske kotline, pa glas dižu mještani i nekih drugih mjesnih zajednica. Za razliku od njih koji se oglašavaju priopćenjima, građani u Livču i Vrapčićima već mjesecima prosvjeduju.

"Nitko nema precizne pokazatelje ili dokaze o mjestu na kojem bi eventualno trebala biti nova deponija. Priopćenja i ponašanja ljudi u drugim naseljima su ishitrena. Smatramo da treba sačekati i vidjeti koja će lokacija konkretno biti izabrana. Također, ne možemo govoriti opširnije na tu temu dok se ne procijeni da li na potencijalnim lokacijama ikako može biti deponija. Možda nijedna od ponuđenih ne ispunjava uvjete", izjavio je predsjednik Udruženja ''Jer nas se tiče'' Omer Hujdur.

Foto: AA / Omer Hujdur

Prosvjedna šetnja organizirana je, ističe, kako bi se skrenula pažnja da je i dalje potrebno raditi, te da priča nije stala sa izborom šest potencijalnih destinacija.

"Nakon što su nam objelodanjene lokacije, sve je stalo. Moramo djelovati kako bismo utjecali na njih i tako ubrzali proces. Želja nam je omasoviti Udruženje. Ostajemo pored deponija 24 sata dnevno, kako bismo bili sigurni da nitko neće nešto započeti raditi u blizini sadašnje deponije“, dodao je Hujdur.

I danas je pored deponije dežurala patrola policije, koja je omogućavala istovar smeća i otpada na Uborku.

Foto: AA / Smeće
Kopirati
Drag cursor here to close