ministrica financija

Jelka Milićević: Vanjski dug FBiH je 34 posto BDP-a

Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2016. u 10:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trajno rješenje problema Zavoda za mirovinsko osiguranje je u većoj zaposlenosti, redovitim uplatama za mirovinsko osiguranje i određenim reformama, smatra Jelka Miličević, ministrica financija i dopremijerka FBiH.

''Napravit ćemo model privatizacije, pa ćemo vidjeti kada će se i hoće li se uopće ići u privatizaciju telekoma'', izjavila je u intervjuu za Oslobođenje Jelka Milićević.

''Vanjski dug, prema podacima, u FBiH iznosi 34 posto od bruto društvenog proizvoda i ova vlada je opredijeljena da se odgovorno zadužuje, točnije da će zaduženje biti u funkciji investicijskih ciklusa, odnosno investiranja u razvoj tipa cestogradnje, energetskih objekata, komunalne infrastrukture, a svakom daljem zaduživanju će prethoditi ozbiljna ekonomska analiza o opravdanosti i efektima tog zaduživanja. I ove godine imamo manji iznos zaduživanja od obaveze vraćanja duga, što znači da vraćamo preko 263 milijuna KM više nego što se zadužujemo. Imamo obvezu od 975 milijuna KM za otplate dugova, a u ovoj godini se zadužujemo 712 milijuna KM'', kaže Miličević

Kopirati
Drag cursor here to close