Bike Friendly Standard

Javni poziv za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama.
Gospodarstvo / Flash | 28. 02. 2019. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar u suradnji s partnerima Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Užice i Turističkim klasterom Montenegro, Nikšić provodi projekt ''Razvoj standarda za objekte pogodne za bicikliste''.

Dio je to krovnog Projekta za razvoj i promociju turizma kojeg provodi Vijeće za regionalnu suradnju (Regional Cooperation Council – RCC) a financira Europska Unija. Cilj projekta je uspostava standarda za objekte pogodne za bicikliste na području BiH, Srbije i Crne Gore.

Povodom toga iz REDAH-a pozivaju da svi zainteresirani registrirani pravni subjekti dostave svoje izjave o interesu za sudjelovanje u certifikaciji/standardizaciji objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Pravni subjekti koji žele dostaviti svoje prijave mogu biti iz sljedećih kategorija:

  • Različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli.
  • Ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd.
  • Turističke agencije, turistički info centri
  • Servisne stanice: servisi za opravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisa poljoprivredne mehanizacije.
  • Javne garaže i parkinzi uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.

Bike Friendly Standard je program kojim se za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele svojom uslugom što se više prilagoditi potrebama ove specifične vrste turista. U ovisnosti, kako od vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnost svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

 

Konferencija povodom ovoga javnog poziva održat će se 29 ožujka. Točna lokacija i dnevni red konferencije poslat će se svim zainteresiranima nakon što pošalju prijavu.

Na konferenciji će biti prezentiran značaj standarda u razvoju cikloturizma, kao i projekt i BFS standard sa svim kriterijima i procedurama, te će,  oni koji pošalju prijavu o interesu za sudjelovanje, imati priliku sudjelovati i u nagradnoj igri gdje će se izvući sedam dobitnika nagrada

Zainteresirani pravni subjekti prijavni obrazac mogu preuzeti OVDJE.

Popunjen prijavni obrazac se može poslati putem elektronske pošte na e-mail adresu: [email protected] . Slanje prijavnog obrazca ne podrazumijeva početak procesa certificiranja.

Prijave se primaju do 16. ožujka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila [email protected] ili putem telefona na broj 036 557 210.

Kopirati
Drag cursor here to close