Prva od četiri

Javna rasprava u Mostaru: Razmatran Nacrt zakona o građevinskom zemljištu

Prva javna rasprava održana je u srijedu u mostarskoj Gradskoj upravi.
Gospodarstvo / Flash | 11. 03. 2020. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacrt zakona o građevinskom zemljištu usvojen je na oba doma Parlamenta FBiH. O istom je određena javna rasprava u trajanju od 60 dana. S tim u vezi, Savez općina i gradova Federacije BiH je, u suradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, dogovorio organizaciju četiri regionalna sastanka za jedinice lokalne samouprave na kojima će biti predstavljen i razmatran ovaj nacrt.

Foto: Bljesak.info / Javna rasprava u Mostaru

Prva javna rasprava održana je u srijedu u mostarskoj Gradskoj upravi.

''Kroz ovaj zakon na određen način se reformira oblast Građevinsko zemljišta i uređuje se prema okviru koji je zadat u važećem zakonu o stvarnim pravima. Znači, u bitnome se modernizira oblast građevinskog zemljišta'', rekao je to Goran Brkić, pomoćnik direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove i dodao kako je u samom prednacrtu Grad Mostar je izravno dao svoj input.

Da je ovaj zakon jako važan za jedinice lokalne samouprave potvrdila je i Zlata Turkić, viša suradnica za rad sa skupštinskim komisijama i institucijama vlasti u Savezu općina i gradova Federacije BiH.

''Zakon je najvažniji za predstavnike lokalne razine i ovim raspravama želimo dobiti što bolje primjedbe i sugestije kako bi dobili nacrt zakona koji će odgovarati lokalnim samoupravama'', rekla je Turkić i dodala kako već imaju zabilježene primjedbe na pojedine dijelove zakona.

Foto: Bljesak.info / Javna rasprava u Mostaru

Nakon Mostara, slijede rasprave u Tuzli, Sarajevu, Bihaću, nakon kojih će biti održana završna sesija.

Kopirati
Drag cursor here to close