Bugojno

Javna rasprava o kladionicama: Usmjeriti novac u fondove korisne za društvo

Gospodarstvo / Flash | 22. 08. 2016. u 10:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bugojnu će u srijedu biti održana javna rasprava o otvaranju i radu kladionica i organiziranja drugih igara na sreću na području ove općine.

''Grad može imati određen broj kladionica, ali one moraju raditi po zakonu i utvrđenim standardima. Danas je situacija takva da u Bugojnu postoji više od stotinu kladionica, čiji prihodi završavaju izvan općinskih, pa i državnih granica'', kaže bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

Dodaje da na teritoriji ove općine trenutno egzistira više od stotinu uplatnih mjesta, čija se zarada mjeri milijunskim iznosom.

''Zamislite da taj novac usmjerimo negdje drugo, u razvoj, obitelj, i da stvaramo fondove korisne za cijelo društvo. Jer, ako i zarade nešto novca, mnogi ga izgube u kladionici'', ustvrdio je općinski načelnik.

Ističe da je stav lokalne vlasti po pitanju otvaranja i rada kladionica u Bugojnu jedinstven i da se “dosadašnjoj praksi konačno treba stati u kraj”.

''Kladionice se otvaraju u blizini osnovnih i srednjih škola, vjerskih objekata, javnih ustanova i poduzeća, te na drugim neadekvatnim mjestima'', smatra Ajkunić.

Javna rasprava bi, dodaje, trebala rezultirati donošenjem nekoliko zaključaka, koji će biti proslijeđeni na adrese relevantnih organa i institucija na višim razinama.

Ajkunić smatra, također, da na državnoj razini treba pokrenuti izmjene zakonskih propisa, koji tretiraju otvaranje i rad kladionica i organiziranje drugih igara na sreću.

''Na taj način bi se definirali uvjeti i utvrdili neophodni kriteriji, te precizirao točan broj kladionica, koje mogu postojati na razini jedne lokalne zajednice'', zaključio je načelnik Bugojna.

Kopirati
Drag cursor here to close