Vrgorac

Jagode na meti lopova: Dobra cijena privlači kradljivce

Gospodarstvo / Flash | 09. 05. 2017. u 16:51 Sa.M.
Kopirati

U posljednjih nekoliko godina otkupna cijena kilograma jagoda u vrgoračkim poljima nikad nije bila veća, kreće se od 15 do 18 kuna po kilogramu, ovisno o danu. Treba istaknuti da je dio vanjske proizvodnje u poljima odnio proljetni mraz, pravih vrgoračkih jagoda ove godine nema baš u izobilju i zato je cijena toliko visoka u odnosu na prethodne godine, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, dobra cijena vuče i neke druge probleme za sobom – lopove. Brzinom munje po Vrgorcu se proširila vijest kako su neki poljoprivrednici preko noći ostali bez svojih slatkih i slasnih jagoda.e.

''Kradu jagode, sve smo prijavili policiji i zato oni malo češće dolaze u obilazak. Ljudi su se navečer organizirali i drže straže u svojim plastenicima, čuvaju jagode cijelu noć. Nije to lako gledati, cijelu se godinu mučiš oko toga, a onda ujutro dođeš i vidiš kako ti je netko obrao njivu'', rekao je uzgajivač jagoda iz Oraha.  

''Nije nitko odavde, te ekipe lopova dolaze sa strane, njih četiri, pet s autom. Ulete u plastenik, nitko ih ne vidi i za pola sata mogu ubrati 50 kilograma. Malu čašicu prodaju na Makarskoj rivijeri za 20 kuna. Sad zamislite koliko je to novca, na tome mogu uzeti 2000 kuna'', dodaje.

Kopirati