Vrgorac

Jagode na meti lopova: Dobra cijena privlači kradljivce

Gospodarstvo / Flash | 09. 05. 2017. u 16:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih nekoliko godina otkupna cijena kilograma jagoda u vrgoračkim poljima nikad nije bila veća, kreće se od 15 do 18 kuna po kilogramu, ovisno o danu. Treba istaknuti da je dio vanjske proizvodnje u poljima odnio proljetni mraz, pravih vrgoračkih jagoda ove godine nema baš u izobilju i zato je cijena toliko visoka u odnosu na prethodne godine, piše Slobodna Dalmacija.

No, dobra cijena vuče i neke druge probleme za sobom – lopove. Brzinom munje po Vrgorcu se proširila vijest kako su neki poljoprivrednici preko noći ostali bez svojih slatkih i slasnih jagoda.e.

''Kradu jagode, sve smo prijavili policiji i zato oni malo češće dolaze u obilazak. Ljudi su se navečer organizirali i drže straže u svojim plastenicima, čuvaju jagode cijelu noć. Nije to lako gledati, cijelu se godinu mučiš oko toga, a onda ujutro dođeš i vidiš kako ti je netko obrao njivu'', rekao je uzgajivač jagoda iz Oraha.  

''Nije nitko odavde, te ekipe lopova dolaze sa strane, njih četiri, pet s autom. Ulete u plastenik, nitko ih ne vidi i za pola sata mogu ubrati 50 kilograma. Malu čašicu prodaju na Makarskoj rivijeri za 20 kuna. Sad zamislite koliko je to novca, na tome mogu uzeti 2000 kuna'', dodaje.

Kopirati
Drag cursor here to close