Ugovori

Jablanica: Posao za 47 osoba

Gospodarstvo / Flash | 05. 07. 2017. u 09:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Jablanica, nositelj BFC SEE certifikata, općine s povoljnim poslovnim okruženjem već šestu godinu zaredom, provodi "Program poticaja zapošljavanja", za što je do sada izdvojeno ukupno 938 000,00 KM.

Tim povodom, načelnik općine Jablanica Salem Dedić, potpisao je danas 31 ugovor s korisnicima sredstava po Programu poticanja zapošljavanja Malih i srednjih poduzeća u općini Jablanica u 2017. godini. Potpisivanje je upriličeno u Sali za sjednice Općinskog vijeća, a korisnici za poticaje odabrani su na osnovu Javnog poziva i predviđenih kriterija.

Korisnici bespovratnih proračunskih sredstava u visini od 200 000,00 KM su gospodarstvenici općine Jablanica, odnosno pravna i fizička lica, koji su iskazali potrebu zapošljavanja osoba iz ciljne skupine, nezaposlene osobe s evidencije za nezaposlene na Birou rada Jablanica, te poduzeća, obrti i drugi oblici organiziranja koja su iskazala potrebu zapošljavanja osoba iz ciljne skupine.

Salem Dedić, načelnik općine Jablanica kazao je u izjavi za medije kako će se po osnovu sredstava iz programa zapošljavanja poticaja MSP za 2017. godinu ukupno (samo)zaposliti ili registrirati djelatnost 47 osoba.

''Na Javni poziv ukupno se prijavilo 35 aplikanata, od čega je 31 aplikant ispunio eliminacijske uvjete. Trideset i četiri osobe biti će uposlena kod poslodavaca, a trinaest radnika će registrirati samostalnu djelatnost. Ukupna sredstva koja su dodijeljena iznose 200 000,00 KM. Za projekte poticanja obrta izdvojeno je 52 000,00 KM, za projekte poticanje trgovine, turizma i ugostiteljstva izdvojeno je 68 000,00 KM, dok je za mlada poduzeća odobren jedan projekt s 4 000,00 KM. Za projekte poticanja industrijske proizvodnje, kao što su prerada i obrada kamena i tome slično, izdvojeno je 76 000,00 KM, a za projekte poticanja startup-poduzeća nije bilo aplikanata'', kazao je Dedić.

Istaknuo je kako je cilj Programa poticaja da se putem poticanja zapošljavanja MSP kroz projektne aktivnosti startup i mladih pouzeća, industrijske proizvodnje, obrta, trgovine, turizma i ugostiteljstva, u okviru ostvarivanja i održavanja veće stope zaposlenosti, omogući zapošljavanje osoba i skidanje s evidencije nezaposlenih Biroa rada Jablanica.

''Realizacije Programa početi će od mjeseca kolovoza, i iskreno želim da se i ovaj program što uspješnije implementira, na obostrano zadovoljstvo potpisnika ugovora i općine Jablanica'', poručio je Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close