Pismo Vladi FBiH

Sindikat HP Mostar: Izmjene Zakona o radu ostaviti za neka normalnija vremena

Otvoreno pismo Vladi Federacije BiH povodom njezinog plana o izmjeni pojedinih članaka Zakona o radu putem prijedloga Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.
Gospodarstvo / Flash | 20. 04. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar uputili su otvoreno pismo Vladi Federacije BiH povodom njezinog plana o izmjeni pojedinih članaka Zakona o radu putem prijedloga Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

''Netko bi zlonamjeran ovaj Vaš prijedlog, s obzirom na vrijeme u kojem se donosi, nazvao ratnim profiterstvom, ali mi mislimo da je samo nepromišljen ili ste, možda, loše savjetovani. Stoga Vam predlažemo da se bilo kakvim izmjenama Zakona o radu pristupi tek kada okolnosti postanu normalnije i kada svi zainteresirani (poslodavci, radnici, sindikati, vlada) budu mogli, kao i do sada dobro proučiti, prosavjetovati se sa svojim članstvom i onda iznijeti svoja mišljenja o eventualnim izmjenama zakona'', navode.

Napominjući da u ovoj situaciji kada se poslodavci, sindikati i njihovo članstvo praktično ne mogu ni sastajati, niti donositi kvalitetne odluke o bilo čemu, kada je svima prioritet što prije pobjediti ovu zarazu Korona virusom, Iz ovog sndikata smatraju da je sve ovakve mjere potrebno ostaviti za neka normalnija vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close