Radni boravak

Izaslanstvo KEC Sehara posjetilo Qatar

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2015. u 05:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine (Sabaheta Bijedić, direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, doc.dr. Elvira Dilberović, ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, doc.dr. Armina Hubana, Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Edna Isić- Balić, koordinatorica Kulturno-edukativnog centra Sehara u Mostaru, Ilda Puce, PR KEC Sehara, Rešada Šehić, asistentica za vjerska pitanja KEC Sehara) je službeno  posjetila Qatar. 

Posjeta izaslanstva, koja je trajala od 25. travnja do 1. svibnja 2015. godine, organizirao je i financirao Sportsko- edukacijski centar Al Khor, na čijem čelu predsjedava Ghanim Abdullah Al Mohannadi.

Na internacionalnom qatarskom aerodromu Hamad, bosanskohercegovačko izaslanstvo dočekao je veleposlanik Bosne i Hercegovine, Tarik Sadović.

Za vrijeme radnog boravka, izaslanstvo je posjetilo Univerzitet Qatar u Dohi, jedini državni univerzitet, Islamski kulturni centar u Dohi, Fondaciju Qatar (Education above all), Aspire zone – akademiju za sportsku edukaciju, Muzej islamskih umjetnosti u Dohi, Al Jazeera trening centar u Dohi, te nevladino žensko udruženje Qudrat iz Al Khora.

Tijekom navedenih posjeta, izaslanstvo je prezentirala institucije ispred kojih dolaze, projekte znanstvenog i vjerskog karaktera, te potencijalne partnere upoznala sa aktualnom socio-ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Posebice su predstavljene prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, kao i atraktivna turistička odredišta. 

Predsjednica Univerziteta u Qataru Sheikha Abdulla Al-Misnad, u ragovoru sa izaslanstvom, iskazala je otvorenu želju za suradnjom, naročito u pogledu razmjene studenata i nastavnika na visokoškolskim ustanovama. 

Michael Petrowich, Qatar Foundation, pokazao je spremnost da u okviru programa  Education about all, pomogne nabavci školske opreme za osnovnoškolce koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.

Ovom posjetom, otvorene su mogućnosti daljnje znanstvene, kulturne i ekonomske suradnje između dviju prijateljskih zemalja.

Sudionice Izaslanstva posebno se zahvaljuju sponzorima putovanja na toplom prijemu i spremnosti da pomognu reformske procese u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close