Suradnja

Izaslanstvo iz Daytona posjetilo INTERA Tehnološki Park

Gospodarstvo / Flash | 12. 07. 2016. u 16:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu višednevne posjete Bosni i Hercegovini izaslanstvo iz Daytona na čelu s gradonačelnicom Nan Whaley i njezinim suradnikom Mattom Josephom posjetilo je INTERA Tehnološki Park.

Direktor INTERA Tehnološkog Parka Vedran Šimunović pozdravio je 25 članova izaslanstva te im poželio dobrodošlicu. U uvodnom govoru istaknuo je kako INTERA TP kontinuirano radi na promicanju poduzetništva u Hercegovini i podizanju kvalitete radne snage.

Naglasio je kako INTERA TP nije proračunska organizacija te kako je dug put pred njom kako bi postigla ciljeve, a na tom putu može učiti upravo na primjerima iz Daytona koji je društvenim inicijativama kao što su promoviranje i stvaranje preduvjeta za bicikliste i pješake u svome gradu stvorio socijalnu osviještenost te na temelju toga privlačio investicije velikih kompanija. Rezultat njihove socijalne kampanje je preko 200 milijuna dolara investicija u njihovom gradu.

Posjetitelji su imali priliku pogledati video o mogućnostima za razvoj poduzetništva u Hercegovini i čuti dodatne informacije o INTERA TP-u kao organizaciji koja kontinuirano radi na razvoju kvalitetnih pojedinaca i uspješnih poduzeća u Hercegovini.

Tehnički direktor INTERA Tehnološkog Parka Mladen Kostić predstavio je članovima izaslanstva aktivnosti INTERA TP-a te ih upoznao s uslugama koje nudi svojim korisnicima s naglaskom na edukacije, inkubator i najam prostora. Posjetitelji su obišli prostorije INTERA TP-a te se upoznali s radom startupa i komercijalnih poduzeća. Članovi izaslanstva su posjetili i CNC trening centar gdje su im predstavljene najnovije tehnologije vezane uz 3D rapid prototyping.

Matt Joseph je iskazao zadovoljstvo predstavljenim te je istaknuo mogućnosti budućih poslovnih suradnji te razmjena u cilju poslovnog usavršavanja mladih ljudi. Članovi izaslanstva su, također, istaknuli važnost INTERA Tehnološkog Parka za gospodarstvo Hercegovine te izrazili oduševljenje kvalitetnim projektima koje INTERA implementira.

Prema njihovim riječima, kvalitetan rad i mogućnosti koje pruža tehnološki park važan su preduvjet poslovnog razvoja regije u budućnsoti. INTERA Tehnološki Park kontinuirano radi na međunarodnoj promociji Hercegovine kao poduzetničkog centra te se veseli svim budućim suradnjama.

Kopirati
Drag cursor here to close