naj naj

Izabran načelnik desetljeća u BiH

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2016. u 08:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisna agencija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Europe izabrala je Ibrahima Hadžibajrića za načelnika desetljeća u BiH, priopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Ovo prestižno priznanje, po odluci međunarodnog žirija sastavljenog od najuglednijih menadžera i znanstvenih radnika, uručeno je Hadžibajriću sinoć na ceremoniji održanoj u Banskom dvoru, u Banjoj Luci. Hadžibajrić je načelnik desetljeća u Bosni i Hrecegovini zbog izuzetnih rezultata postignutih u prethodnom razdoblju i uspješnog vođenja općinske administracije.

Hadžibajrić je zahvalio na ukazanom povjerenju i prepoznatim rezultatima rada kazavši da je svako priznanje i obaveza.

''Ovom priznanju prethodilo je ono za najnačelnika općine 2010. godine, tako da je ovo drugi put da ste prepoznali rezultate mog rada i dodijelili mi priznanje i zaista vam hvala na tome. S obzirom da sam na početku mog trećeg mandata, ovo priznanje je velika obaveza da nastavimo jednako uspješno raditi kao i prethodnih osam godina, kako bismo opravdali povjerenje. Vjerujem da se može uspjeti samo predanim radom i profesionalnim odnosom prema poslu, tako da mi je ova nagrada i motiv da nastavim tim putem'', kazao je Hadžibajrić.

Prije šest godina međunarodni žiri za dodjelu priznanja najboljim menadžerima u BiH prepoznao je Hadžibajrića kao najnačelnika u BiH, dok je danas, na pragu trećeg mandata na ovoj odgovornoj funkciji međunarodni žiri odlučio dodijeliti mu priznanje za sveukupni rad. U kategoriji najboljih načelnika nagrađeni su još i Milorad Simić, načelnik Dervente, kao najbolji menadžer među načelnicima, te Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde koji je proglašen najnačelnikom.

Nezavisna agencija za izbor najmenadžera BiH jugoistočne i srednje Europe, jedini je globalni i nezavisni autoritet na području BiH i regije koja je ovu nagradu dodijelila 35. put, a po općim ocjenama spada među pet najrespektabilnijih nagrada u svijetu, uz nagrade iz New Yorka, Priza, Londona i Madrida.

Hadžibajrić je za svoj rad u prethodnom razdoblju bio nagrađen i drugim priznanjima: Europski načelnik FBiH, Zlatna plaketa i značka Internacionalne lige humanista, Povelja F.E.S.T, Zlatna turistička ruža, a Općina Stari Grad je za vrijeme njegovog prvog mandata dobila priznanje Europski otvoreni grad.

Kopirati
Drag cursor here to close