napredak

Iz Banja Luke prvi put pozdravljen zrakoplov iznad BiH

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2017. u 13:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom veljače ove godine, kontrolor leta BHANSA-e iz Centra oblasne kontrole leta - Operativne jedinice (ATCU II) Banja Luka, prvi put uputio je dobrodošlicu zrakoplovnoj posadi u zračnom prostoru BiH.

Na ovaj način, službeno je počelo pružanje usluga iz operativne jedinice (ATCU II) Banja Luka.

Tim povodom danas je održana prigodna svečanost u organizaciji BHANSA-e, na kojoj je obilježen uspješan početak rada Centra oblasne kontrole leta - Operativne jedinice (ATCU II) Banja Luka.

Povodom početka rada Centra oblasne kontrole leta - Operativne jedinice (ATCU II) Banja Luka Davorin Primorac, direktor BHANSA-e je izjavio kako se do prije samo nekoliko godina nije se moglo ni razmišljati o početku pružanja usluga zračne plovidbe u sloju zračnog prostora iznad deset tisuća metara''.

''Danas smo na domak tog cilja. BHANSA je izrasla u respektabilnu agenciju, što je prepoznato i u europskim razmjerima. Za zemlju koja ne tako davno nije imala skoro nikakve kapacitete, pa ni ovlasti za nadzor zračne plovidbe u svom zračnom prostoru, ovo je ogroman uspjeh. Možda će zvučati pretenciozno, ali uvjeren sam da svojim djelovanjem, uključujući i događaj zbog kojeg smo se danas okupili, BHANSA značajno doprinosi da BiH postane dio ujedinjene Europe. Negdje treba početi. Zašto ne bismo od neba'', rekao je Primorac.

Kopirati
Drag cursor here to close