Male plaće

Ivanka Trump i nije najbajniji poslodavac

Gospodarstvo / Flash | 13. 06. 2017. u 11:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici u indonežanskoj tvornici koja proizvodi odjeću za brand Ivanke Trump, kćerke američkog predsjednika i njegove savjetnice, su među najniže plaćenim u Aziji, objavio je britanski „Guardian“.

List navodi da je, nakon niza razgovora sa uposlenicima kompanije u Subangu u Indoneziji saznao o teškim uvjetima rada za Ivanku Trump.

''Plaćeni su tako malo da od toga ne mogu preživjeti sa djecom, sindikati se zastrašuju, prekovremeni rad se rijetko plaća, a norme za produkciju su nevjerovatno visoke'', navodi list.

Pritužbe radnika u Indoneziji su iznesene samo tjedan dana nakon što je otkriven skandal sa optužbama za zlostavljanje u kineskoj kompaniji koja proizvodi cipele za brand Ivanke Trump.

Tamo je navedeno kako su plaće ispod zakonskog minumuma, dok su žene izložene verbalnom zlostavljanju rukovoditelja u tvrtkama. „Guardian“ ističe primjer radnice u indonežanskoj tvornici koja radi za 173 dolara mjesečno, što je minimalna plaća, ali koja je za 40 posto niža od minimalne plaće u kineskim tvornicama.

Kopirati
Drag cursor here to close