Problem licence

Inzko pomaže AMUS-u: Nadležne institucije moraju ponuditi rješenje

Predstavnici AMUS-a izrazili su žaljenje što su s ovim problemom morali doći do njega osobno i do OHR-a, ali vjeruju da mehanizam i postojanost OHR-a te sudjelovanje visokog predstavnika daju nadu u pozitivno rješenje procesa.
Gospodarstvo / Flash | 18. 03. 2021. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko primio je predstavništvo "Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaratelja" (AMUS), koju su predvodili Edin Dervišhalidović (Dino Merlin), Davor Sučić (Sejo Sekson) i Lejla Trnčić, direktorica Stručne službe AMUS-a.

Predstavnici AMUS-a upoznali su Valentina Inzka o problemu u kojem se našlo ovo udruženje, a sve zbog odluke Ministarstva pravde BiH koje odbija upisati u Registar novoizabrane članove Upravnog i Nadzornog odbora te predsjednika i potpredsjednika Skupštine "Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca" (AMUS).

Također, visoki predstavnik u BiH upoznat je s informacijom da je više od 200 autora, ujedno i članova AMUS-a, potpisalo peticiju u kojoj zahtijevaju da se ovaj problem riješi što prije, jer ovakvim stanjem AMUS-u prijeti oduzimanje licence, čime se direktno ugrožava egzistencija autora.

Predstavnici AMUS-a izrazili su žaljenje što su s ovim problemom morali doći do njega osobno i do OHR-a, ali vjeruju da mehanizam i postojanost OHR-a te sudjelovanje visokog predstavnika daju nadu u pozitivno rješenje procesa koji ova legitimna udruga stvaratelja trenutno vodi.

Visoki predstavnik je upoznat s tim da je AMUS punopravan član Međunarodne konfederacije društava autora i kompozitora (CISAC) te zastupa prava svojih autora ne samo u Bosni i Hercegovini, već i širom svijeta.

Članstvom u CISAC-u, AMUS je preuzeo sve kriterije poslovanja kao i ostale organizacije u svijetu koje zastupaju autore i njihova prava.

Visoki predstavnik Valentin Inzko izrazio je podršku AMUS-u i naporima autora da potpisivanjem peticije krenu u borbu za svoja prava te dodao:

"Nadležne institucije trebaju riješiti ovaj problem, bez ikakvog uplitanja politike ili osobnih interesa", rekao je Valentin Inzko.

Na kraju sastanka Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) i Davor Sučić (Sejo Sekson) izrazili su veliku zahvalnost visokom predstavniku na razumijevanju te se nadaju da će gospodin Inzko svojim utjecajem dati veliki doprinos da se ovaj problem što prije riješi na radost brojnih autora.

Kopirati
Drag cursor here to close