Istanbul

Investitori iz 92 zemlje na Svjetskom forumu poslovnih anđela

Na ovogodišnjem forumu očekuje se i sudjelovanje Swati Mandele iz Južnoafričke Republike, inače unuke bivšeg južnoafričkog lidera Nelsona Mandele.
Gospodarstvo / Flash | 17. 02. 2020. u 11:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski investicijski forum poslovnih anđela (WBAF), koji okuplja na stotine investitora iz 92 zemlje svijeta i koji upravljaju fondom od oko 500 milijardi dolara, počeo je ponedjeljak u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Konferencije okuplja više stotina uglednih svjetskih poduzetnika i investitora iz 92 zemlje svijeta. Svečanosti otvorenja foruma prisustvovali su predsjednik Komisije za planiranje i proračun turskog parlamenta i predsjednika WBAF-a Bayburs Altuntas.

Fokus na ovogodišnjem Forumu bit će na unapređenju suradnje između privatnog i javnog sektora, a o tome će se razgovarati na ukupno 24 sesije na kojima će govoriti 132 sudionika iz cijelog svijeta.

Foto: Anadolija / Investitori iz 92 zemlje na Svjetskom forumu poslovnih anđela 

Drugog dana foruma, predstavnici najmanje 100 start-up preduzeća iz 42 zemlje će investitorima prezentirati svoje projekte.

Na ovogodišnjem forumu očekuje se i sudjelovanje Swati Mandele iz Južnoafričke Republike, inače unuke bivšeg južnoafričkog lidera Nelsona Mandele. Također, sudionicima foruma će se obratiti i bivši parlamentarac iz Singapura Inderjit Singh.

Očekuje se da će na forumu biti upriličeno i potpisivanje sedam međunarodnih ugovora, a osim toga će biti održana i dva velika susreta investitora.

Foto: Anadolija / Investitori iz 92 zemlje na Svjetskom forumu poslovnih anđela 

Malezijski ministar trgovine Datuk Darell Leiking i albanski ministar poduzetništva Eduard Shalsi održat će posebnu prezentaciju za 260 investitora iz 92 zemlje.

Snažnu potporu ovogodišnjem forumu pružaju i s izaslanstvima sudjeluju Agencija za promociju izvoza Mađarske (HEPA), Španjolska investicijska agencija (ICEX), Gospodarska komora Bahreina (BCCI), UNIDO, vladina agencija za ulaganja u Anadaluziji, Katarska razvojna banka (QDB), Investicijska agencija Ruske Federacije Investoro, Nasdaq, te Svjetska banka IFC.

Osim sesija, u organizaciji Nasdaqa, američke elektronske berze dionica sa sjedištem u New Yorku, bit će održan i program pod nazivom "Nasdaq razgovori". Potpredsjednik Nasdaqa Carsten Borring će tom prigodom objasnit korake koje treba poduzeti u otvaranju malih poduzeća.

Prvog dana foruma također je planiran je i master-class u organizaciji Svjetske organizacije za suradnju javnog i privatnog sektora iz Švicarske. Drugog dana, predsjednik Mađarske Agencije za promociju izvoza Balazs Hendrich će održati šest radionica.

Kopirati
Drag cursor here to close