Nezavisni blok

''Institucije BiH moraju stati u zaštitu bh. proizvođača na Kosovu''

''Nisu građani BiH zaslužili vize, kao što nisu ni naši proizvođači zaslužili ovakav populistički napad Haradinaja i Thacija'', istaknuli su iz Nezavisnog bloka.
Gospodarstvo / Flash | 24. 11. 2018. u 10:14 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni blok je, povodom jednostrane odluke Kosova o uvođenju carina na bh. proizvode, priopćio da se politički sukob Prištine i Beograda oko članstva Kosova u Interpolu prenio na ekonomsku liniju fronta, te je BiH potpuno neopravdano 'zakačila' odluka o uvođenju 100 posto carina na proizvode, što je težak udarac za naš izvoz.

''Bosna i Hercegovina nije nikada zauzela neprijateljski stav prema Kosovu, uvijek smo nastojali pronaći snage za iskorak, unatoč kompleksnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, te složenom procesu odlučivanja po ovom pitanju. Nisu građani BiH zaslužili vize, kao što nisu ni naši proizvođači zaslužili ovakav populistički napad Haradinaja i Thacija'', istaknuli su iz Nezavisnog bloka.

Navedeno je da BiH izvozi 106 milijuna KM na tržište Kosova, te da je to posebno važno tržište za našu prehrambenu industriju, metalnu industriju, važne za radna mjesta u oba bh. entiteta.

''Pozivamo članove Predsjedništva da na trenutak zaborave podjele i izađu sa zajedničkim stavom. Pokažimo da smo država koja stoji iza svojih gospodarstvenika i realnog sektora koji je hrani. Vrijeme je za reakciju, a ne za stalne svađe, podvale i skretanje sa životnih pitanja građana. Nezavisni blok upravo i želi da nove vlasti inzistiraju na boljem životu građana i zaštiti našeg gospodarstva'', zaključuju iz Nezavisnog bloka.

Kopirati
Drag cursor here to close