Play Media Day 06

Ilija Brajković, partner u digitalnoj agenciji „Kontra“: „Marketing se jako isplati na duge staze“

Ilija Brajković je partner u digitalnoj agenciji „Kontra“, a na ovogodišnjem Play Media Day-u će pričati o pružanju optimalnih rješenja klijentima.
Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2021. u 13:58 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilija Brajković je godinama aktivan na internetskoj sceni, a posljednjih deset godina se aktivno posvetio digitalnom marketingu. Za sebe kaže da je u duši geek, ali život ga je odnio u nešto u čemu još više uživa. Partner je u digitalnoj agenciji „Kontra“, gdje se brine za strateške kampanje i ključne klijente, te pazi da svi klijenti dobiju #FirstClassExperience po čemu je agencija i poznata, a o pružanju optimalnih rješenja klijentima će pričati na ovogodišnjem Play Media Day-u.

Po čemu biste rekli da se „Kontra“ razlikuje od drugih digitalnih agencija?

Ilija Brajković: „Naš posao u komunikaciji je učiniti da nas nikto ne pita po čemu se razlikujemo, nego da svi znaju odgovor na ovo pitanje. Svaka agencija je posebna na svoj način, a mi ostavljamo klijentima da otkriju zbog čega će ostati s nama više godina.“

“FirstClassExperience” postao je prepoznatljiv slogan za Vašu agenciju “Kontra”. Na koji način u praksi pružate svojim klijentima “FirstClassExperience”?

Ilija Brajković: „Jedno je odraditi dobru kampanju – to se „podrazumijeva“. Ono što dodatno želimo je omogućiti našim klijentima odličan proces sve vrijeme trajanja kampanje – da se osjećaju kao u prvoj klasi u avionu. To znači da smo im u svakom trenutku na raspolaganju, da ih vodimo kroz cijeli proces i da ne moraju misliti o stvarima o kojima mi mislimo – donesemo topli peškir i prije nego klijent pomisli da mu treba.“

Do sada ste imali priliku surađivati sa mnogim regionalnim i svjetskim brendovima. Koju suradnju biste istakli kao najkvalitetniju – odnosno na koju ste najponosniji i zašto?

Ilija Brajković: „Ako navedem bilo kojeg klijenta, rizikujem da se neki drugi naljuti. Stvarno imamo odlične klijente i nema potrebe bilo koga izdvajati, oni to znaju.“

Kakvo je vaše viđenje razvojnog potencijala marketinške industrije u ovom dijelu Europe? Da li region drži korak s globalnim trendovima u svom radu?

Ilija Brajković: „Mislim da smo generalno dosta dobri. Cijelo vrijeme gledamo na Zapad i oni jesu nešto malo u nekim stvarima napredniji, ali nije to nešto što se ne može stići. Kod nas su manji budžeti pa moramo biti puno kreativniji.“

Iako je trenutna pandemija u svjetskim okvirima napravila nepovratnu štetu, često se ističe da digitalni mediji i marketing nisu u punoj mjeri osjetili krizu. Kakav je Vaš utisak?

Ilija Brajković: „Ne da nisu osjetili krizu nego imaju veliki rast. Mi prošle godine jesmo imali stagnaciju, ali ove godine ćemo imati značajan rast prihoda. Digital je ostao zadnji na braniku budžeta, to se zadnje ukida, jer ako ukidaš digital onda si prestao sa svime, a to nije dobro.“

Redovno sudjelujete na mnogim seminarima i konferencijama o marketinškoj industriji. Što je ono što uvijek gledate prenijeti studentima/sudionicima koji dolaze na Vaša predavanja?
Ilija Brajković: „Želim prenijeti 1, 2 ili 3 nove ideje ili informacije koje će svakom polazniku biti nove. Želim da svako ode sa predavanja razmišljajući „uf, kako to do sada nismo radili, jedva čekam sve to početi primjenjivati“.

Na ovogodišnjem Play Media Day-u ćete biti jedan od predavača. O čemu ćete pričati na ovoj regionalnoj komunikacijskoj konferenciji?

Ilija Brajković: „Pričaću o content marketingu i predstaviti inbound metodologiju po kojoj mi radimo content marketing. Već godinama generiramo jako veliki broj leadova za našu agenciju putem inbound marketinga i želim predstaviti što i kako radimo tako da svi shvate da se content marketing jako isplati na duge staze.”

Play Media Day 06 će se održati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj. Događaj su podržali i Delegacija EU u BiH, kao i Sara voda.

Vidimo se na Play Media Day 06!

Kopirati
Drag cursor here to close