Povećavanje kontrole

HNŽ će dobiti nove inspekotre

Vlada je zadužila ministarstva koja imaju inspekcijske službe da pokrenu postupak popunjavanja nedostajućeg inspekcijskog kadra.
Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2018. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi povećala kontrolu zakonitosti rada, Hercegovačko-neretvanska županija će dobiti nove inspektore.

Naime, na današnjoj sjednici razmotreno je i usvojeno Izvješće o radu inspektorata Ministarstva gospodarstva za 2017. godinu. Tijekom rasprave, Vlada je konstatirala kako se, zbog manjka broja inspektora, suočava s ozbiljnim izazovima kontrole zakonitosti rada u različnim područjima.

Stoga je usvojila Odluku kojom je zadužila ministarstva koja imaju inspekcijske službe da pokrenu postupak popunjavanja nedostajućeg inspekcijskog kadra.

Pomoć poljoprivredi

Također, na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, razmotren je Program utroška novčanih sredstava u iznosu 1.200.000,00 KM za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji.

Cilj Programa je, kako se navodi u priopćenju Vlade HNŽ-a, podizanje proizvodnje na razinu samoodrživosti, povećanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvitak poljoprivrede koja je od značaja za turizam i ekologiju.

60.000,00 KM za održivi povratak

Na prijedlog Uprave za prognanike i izbjeglice usvojen je dio Programa utroška sredstava za 2018. godinu koji se odnosi na za skrb raseljenih osoba i povratnika u iznosu 100.000,00 KM i pomoć u održivom povratku u iznosu 60.000,00 KM. Vlada je usvojila i Odluku o plaćanju troškova održavanja šest kolektivnih centara u kojima je smješteno 79 obitelji odnosno 160 osoba.

Također, usvojena je Odluka o utvrđivanju visine iznosa uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje raseljenih osoba i povratnika u iznosu od 8,00 KM mjesečno po nositelju osiguranja, kao i Odluka o utvrđivanju visine naknade za podmirivanje troškova ukopa raseljenih osoba i povratnika u iznosu od 700,00KM.

''Vlada je prihvatila Informaciju o postupku davanja odgovora na Upitnik Europske komisije-povjerenstva. Tijekom rasprave istaknuto je zadovoljstvo načinom na koji su, sukladno zadanim rokovima, ispunjene zadaće stavljene pred HNŽ u tom postupku'', navodi se u priopćenju Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close