Brendiranje

Hercegovci osvajaju svjetska tržišta

Gospodarstvo / Flash | 19. 09. 2016. u 13:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obećao je Milorad Dodik trebinjskim gospodarstvenicimas pomoć države. Obišao je vinograde, ribnjak, sastao se sa vlasnicima građevinskih poduzeća, hotelijerima, farmerima.

Poručio je da će Srpska više ulagati u domaću proizvodnju, jer je razvojna šansa regije u izvozu na svjetska tržišta kojim se uspješni Hercegovci već mogu pohvaliti, piše ATV.ba.

“Želim podržati domaće ljude, domaće investitore. Velika je priča o stranim investitorima i naravno da nitko nije protiv toga da oni dođu, ali najveći grijeh je zanemariti domaće poslodavce investitore koji su učinili sve da gotovo iz nemogućih uslova dignu ozbiljnu proizvodnju kao što je ovaj i kao što smo mogli da vidimo vinarijama”, kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

Samo jedan trebinjski ribnjak od izvoza pastrmke u Europu zaradi tri milijuna maraka godišnje. I Vinarija Vukoje utabala je svoj put ka svjetskim trpezama. Njihova vina nalaze se na tržištu Europe, Azije i Amerike. A hercegovački vinogradari već su dobili značajnu pomoć države – laboratorij za kontrolu kvaliteta vina.

''Sve bolja i bolja se vina prave. Konačno imamo dobru laboratoriju koju nam nesebično pomažu Hidroelektrane na Trebišnjici i ostaje nam da je licenciramo, zatim naravno idemo na zaštitu geografskog porijekla i da budemo relativno brzo baš prepoznatljiva regija'',rekao je Dragan Anđelić, vinogradar i vinar.

A da bi Hercegovina mogla da na pravi način brendira svoje proizvode država treba da onemogući nelojalnu konkurenciju, crno tržište i nelegalan uvoz zaključili su proizvođači.

Kopirati
Drag cursor here to close